Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Program 500 plus

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest z tym programem 500+? Komu przysługuje? Wychowuje dziecko z innym partnerem, jesteśmy po ślubie. Czy to jest dla samotnych rodziców czy rodzinom z dziećmi? To jest od drugiego dziecka czy też jak ma się jedno można się ubiegać? Bo każdy mi mówi co innego :/

Gość gość
Dostaniesz. To nie sa pieniadze dla partnera czy partnerki tylko dla dziecka a prawnym opiekunem jestes ty. A alimenty ojciec dziecka placi?

Gość gość
alimenty nie liczą się do dochodu

Gość gość
płaci ma zasądzone 450. alimenty i zasiłek rodzinny się wlicza jako dochód?

Gość gość
jesli maz ma dochody z prac dorywczych także podawac? bo kuzynka mi odradza i mowi ze to sie nie wlicza skoro pracuje na czarno a ja nie chce miec potem problemow

Gość gość
kur/wa gość pracuje na czarno i chce wpisywać te dochody w oświadczeniu, powiedzcie że to prowo :O

Gość gość
gość dziś jesli maz ma dochody z prac dorywczych także podawac? bo kuzynka mi odradza i mowi ze to sie nie wlicza skoro pracuje na czarno a ja nie chce miec potem problemow x A dlaczego pracuje na czarno? Chyba właśnie dlatego, żeby to nigdzie nie było uwzględniane, czyż nie?

Gość gość89
A co w przypadku jeśli mój mąż ma dziecko z poprzedniego związku i płaci alimenty. Czy kiedy ja urodze dziecko dostaniemy to 500 zł bez obliczania dochodów bo to jest jego 2 dziecko a moje pierwsze