Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to jest normalne, ze 4 letnie

Polecane posty

Gość gość

dziecko budzi się w nocy 2 razy na jedzenie? (a właściwie picie bo pije kakao) ;/. CHodzi o syna mojej siostry, która cały czas marudzi, że odkąd urodził jej się syn to nie przespała ani jednej nocy. Do tego wszystkiego chyba się wkurza i zazdrości bo moja 3 miesięczna córka w nocy budzi się tylko raz więc spokojnie mogę się wyspać a ona na każdym kroku mi przypomina jak to ona ma ciężko z nim jakby to była moja wina ;/

Gość gość
Nie, to nie jest normalne.

Gość gość
nie, to jest głupie nauczenie dziecka. Ja córce przed rokiem zaczelam rozcieńczać mleko i od roku w nocy do picia jest woda.

Gość gość
To nie jest normalne. Ale jeśli chodzi o twoja córkę, to ma dopiero 3 miesiące i być może za kilka lat coś w jej zachowaniu też będzie odbiegać od normy.

Gość gość
kakao w nocy? moja córka /w wieku Twojego siostrzeńca/ budziła się co chwilę zanim była na piersi, odkąd odstawiłam śpi bez przebudzenia. Sporadycznie wstaje w nocy do łazienki albo właśnie prosi o picie. Do picia w nocy tylko woda, do łazienki idzie sama, chyba że jest wyjątkowo ciemno, wtedy zapalam światło w korytarzu. A dlaczego kakao?

Gość gość
mnie najbardziej zbulwersowało to kakao w nocy.... jetescie na dobrej drodze do mega próchnicy.

Gość gość
Jak znam życie, to nawet nie kakao a jakiś Puchatek czy Nesquik, bo kto w nocy stoi i gotuje mleko, żeby wsypać prawdziwe kakao. W szklance tego g-ó-w-n-a jest 5 łyżeczek cukru.

Gość gość
nocne jedzenie jest objawem nerwicy.w dzien zoladek sie sciska i nie da rady zjesc a w nocy wyluzowuje i apetyt daje o sobioe znac tak ze budzi.moze jakis konflikt w rodzinie i dziecko sie stresuje

Gość gość
To przyzwyczajenie jak każde inne. Sama karmiłam piersią długo i do 2 lat dziecko budziło się na pierś. Teraz czasami przebudzi się, weźmie wodę, bo ma zawsze w łóżku i kładzie się spać z powrotem, bez budzenia nas.