Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczęście w nieszczęściu

Wykształcenie średnie zawodowe

Polecane posty

Hej hej , Słuchajcie, Jestem po technikum. Posiadam maturę na poziome 50% z każdego przedmiotu oraz egzamin zawodowy na poziome 80 %. Jestem też ratowniczką wodną wopr , znam dobrze język niemiecki oraz chce pójść do szkoły policealnej zrobić 2 tytuł technika . Jednak większość ludzi uważa , że bez mgr przed nazwiskiem będę nikim . A wy co o tym sądzicie ?

Gość gość
czy z mgr czy bez i tak będziesz nikim :) fakt ze piszesz na kafe juz wiele o tobie mowi :)

Mgr może pomóc, no ale nie ma się co oszukiwać że wielu takich mgr nie ma pracy. Więc trzeba też wziąć pod uwagę, że studia nie zawsze zapewnią nam prace

Malysmyk 88 . A co myślisz o mojej sytuacji . Sądzę , że jestem lepiej ustawiony niż po liceum z samą maturą.

Gość gość
Jestem technkiem. Skonczylam trzy szkoly 2letnie. Po pierwszej od razu dostalan prace w swoim zawodzie wiec od tego czasu sama sie utrzymuje, miesKalam zawsze w duzych miastach a teraz za granca gdzie rowniez wykonuje swoj zawod. Tylko przez pierwsze dwa lata szkoly zarabialam jako kelnerka, praca przy biurku, magazyn itp za 5-8 zl/8h. Po zdobyciu tego rodzaju wyksztalcenia zarobki znacznie wzrosly. Mialam tez swoja firme w polsce teraz otwieram za granica. Wiele razy slyszalam od znajomych ze duzo lepiej zrobilam wybierajac takie szkoly niz studia glownie dla rodzicow. Nie mowie ze nie do eniam wyksztalcwnia wyzszego sama mam zamiar kiedys pojsc na studia. Jednak wybor kierunku jak sie ma 19 lat wg mnie nie do konca moze byc przemyslana decyzja. Pozdrawiam!

Czyli można sobie poradzić bez studiow , :)

Gość gość
mozesz dostac prace nawet bez doswaidczenia bo firmy oferuja kursy..duzo takich oofert widzialem na gowork

Gość gość
Pewnie, dokształcanie się to zawsze super pomysł. Ja też jestem po technikum no i miałam problemy ze znalezieniem pracy. W końcu poszłam na kurs na asystentkę stomatologiczną do http://www.dental.szczecin.pl/ i wszystko jest dobrze.

Gość gość
Zostan w Polsce. Bingol nie ma zadnego wykszyalcenia i jest prawa reka prezydenta, zarabia miliony tysiecy i stac go na grilla zeby smazyc tradycyjne polskie hamburgery. Przydaloby sie jakbys jeszcze byla rasistka i chamem chowanym przez wilki- jemu to ewidentnie tez pomoglo.

Gość gość
Oj tak bingol jest wyksztalcony - przez ****ajace go ku/tasy kumpli buehehehe doopa rozjechana ciezko a jesli chodzi o nauke to bingol zatrzymal sie na podstawowce dlatego ze uwazal ze tabliczka mnozenia do 9 i kilka prostych slow w jezyku polskim mu wystarcza :D

Gość gość
Dokladnie ;D dlatego nie umie wypowierziec niz nic innego tylko kszmiecie zazdroscicie mi mojego szalasu pod lasem pod pieknymi polskimi chmurami bo one sa inne niz te w de cz uk. One nie przedstawiaja drogi do skarku co nie moj tim? Potwierdzcie! Tak potwierdzamy mistrzu :)