Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Jaką formę antykoncepcji uważacie za najwygodniejszą? Używacie tabletek czy plastrów?

Gość gość
tab

Gość gość
Używam spirali.juz druga założona i bardzo sobie chwale .lykalam przez dwa lata tabletki jednak spirala wygodniejsza sprawa

Gość orionkaa
Zdecydowanie wolę plastry ze względu na wygodę bo jestem zapominalska i taka forma antykoncepcji najbardziej mi odpowiada. Mam takie fajne okrągłe, jak dobrze nakleję to mocno się trzymają przez siedem dni.

Gość gość
Używam cyclotestu - komputera cyklu do metody obj-term. jest skuteczny i do tego dosknale poznałam swoją płodność.

Gość gość
dziewczyny znalazłam super portal, taki online doctor na wzór angielskich, nazywa się dimedic, mają dużo profesjonalnych artykułów na stronie dotyczących antykoncepcji. Można również otrzymać fachową poradę i jak zdecydujecie się na antykoncepcję - to też receptę wystawioną przez lekarza!

Gość szara31
U mnie po plastrach robiła się czarna otoczka, ale jak zamieniłam je na te okrągłe i cieniutkie lisvy to mam cały czas czysto. od czasu do czasu tylko talkiem posypuje wokół

Gość gość
my korzystamy z tradycyjnych prezerwatyw, ale współżyjemy tylko w dni niepłodne. Wyznaczam je sobie Afrodytą. To taki tester na ślinę.

Gość tamatara
Dla mnie tylko plastry odpowiadają, to dla mnie najwygodniejsza forma antykoncepcji zwłaszcza, ze są okrągłe i dobrze się trzymają przez całe siedem dni.

Gość gość
nie mogę stosować antykoncepcji hormonalnej, źle na mnie wpływa. Ale znalazłam inną dobrą metodę - femcap. To kapturek naszyjkowy. Stosuje się go razem z zelem plemnikobójczym.

Gość gość
A jak wygląda skuteczność tego kapturka?

Gość gość
podobnie jak prezerwatywy :) To również jest metoda mechaniczna, z tym że wygodniejsza :)

Gość mamzojka
Jednak zdecydowanie wolę plastry. Dla mnie są wygodną formą antykoncepcji i dobrze się po nich czuję, Dodatkowo lisvy są okrągłe to nie odklejają się tak łatwo jak inne.

Gość gość
z tego co widziałam wydaje się dosyć spory. Trudno go założyć? jest wyczuwalny podczas stosunku?

Gość gość
Nie jest wyczuwalny, spokojnie. Zakłada się go bardzo łatwo. Mogę go polecić każdej kobiecie.

Gość gość
Dobra,juz wiemy ze sa nowe plastry ,takze wypad z ta reklama lisvy. Tu na kafe kazda swoj rozum ma i wiem co wybrac i co dobre dla niej. Dziekujem juz.

Gość gość
ja podwiązałam jajowody mąż jest po wasektomii mamy dzieci więcej nie chcemy

Gość gość
my stosujemy zwykłe prezerwatywy. Nie przeszkadzają nam. Współżyjemy jednak tylko w dni niepłodne by czuć się pewniej. Wyznaczam je afrodytą na ślinę, to specjalny tester.

Gość werwanka
Mnie się wydaje, ze prezerwatywa nie daje 100% bezpieczeństwa. Ja naklejam te okrągłe plastry , tylko zawsze staram się aby był dobrze naklejony i trzymał się te siedem dni.

Gość gość
też stosowałam plastry, ale zostawiały brudne nieestetyczne ślady, więc z nich zrezygnowałam. Teraz mam femcap - kapturek naszyjkowy. Bardzo odpowiada mi ta metoda, jest wygodna i nie ma skutków ubocznych.

Gość gość
Tabletki.

Gość deankaa
Ja czasami jak ma te brudne ślady wokół plastra to usuwam je spokojnie patyczkiem umoczonym w oliwce.

Gość alkaes
Przy tych cienkich plastrach rzadko kiedy powstaje otoczka, nie ma się do czego przyczepić brud bo są zbyt cienkie, ale jak już się zdarzy to łatwo można usunąć.

Gość gość
zainteresował mnie cyclotest, który był był wspomniany na początku wątku. Któraś z was jeszcze go używa?

Gość gość
Spirale ma któraś założoną, co sadzicie o spiralach?wiem tylko ze po 3 latach trzeba ja wymienić.

Gość gość
gość 2016.05.27 zainteresował mnie cyclotest, który był był wspomniany na początku wątku. Któraś z was jeszcze go używa? Mam ten komputer, konkretnie myway. Jeśli masz jakieś pytania to wal śmialo ;)

Gość gość
Zauważyłam ze jest tańszy niż lc. Czym właściwie się różnią?

Gość gość
Zasada działania jest taka sama. Różnią się nieco funkcjami, ale moim zdaniem powinnaś wejść sobie na stronę cyclotestu i sama poczytać.

Gość malaszima
Ja o swojej antykoncepcji rozmawiałam ze swoim lekarze i po róznych badaniach wypisał mi Belarę, któa ma najbardziej naturalny skład. Wybór okazał się trafiony bo nie tyję i pigułki dobrze wpływają na moją cerę i włosy

Gość gość
Nie wiem czy wiesz, ale belara zrobiła furorę w Niemczech, kobiety zabezpieczają sie głownie tymi tabletkami