Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergik dokarmiany mlekiem odciagnietym

Polecane posty

Gość gość

Doradźcie doświadczone mamy alergików. Moja dzidzia (skończone 6 m-cy) jest karmiona mlekiem neocate lcp na bazie aminokwasów (alergia na białko, źle tolerowany był bebilon pepti i nutramigen). Na piersi była pierwsze 2 m-ce i jak wprowadziliśmy mm (na piersi byly słabe przyrosty) to zaczęło się AZS, wysypki, niechęć do jedzenia mleka). Ja systematycznie odciągam pokarm bo po miesiącu łączenia piersi i butelki z piersi juz nie chciała pić. Pokarmu od początku było mało (próbowałam wszystkiego ale jak to ujęła doradca laktacyjny "ten typ tak ma" i mimo stawania na głowie więcej nie naprodukuje) i sukcesywnie jego ilość maleje. Obecnie na caly dzien to może 60ml. Czy jest sens dalej odciągnąć i podawać mleko przy tak małej jego ilości. Chodzi oczywiście o fakt iż przewód pokarmowy niemowlaka z alergia na białko krowie jest delikatniejszy a w mleku sa przeciwciała które pewnie organizm wzmacniają. Dietę rozszerzamy o warzywa od kilku tygodni. Ja przy odciaganiu dalej jestem na diecie eliminacyjnej.

Gość gość
Poszukaj na fb grupy Mamy odciagajace mleko, karmienie piersia inaczej. Tam Ci pomoga. Nie rezygnuj z odciagania, kazda ilosc mleka mamy dla dziecka jest wazna. Sa metody aby zwiekszyc ilosc mleka, nie rezygnuj.

Gość gość
Ile razy na dobe odciagasz, ile czasu trwa odciaganie, jaki masz laktator?

Gość gość
Ja p*****le tak mecz się, bo szkoda laktacji. Co wy za głupoty wypisujecue? Albo cyc albo mm, żenada

Gość gość
Po co się męczyć? Jak widać dziecko jest b. silnym alergikiem już od początku. Tak ma i tyle.

Gość gość
Odciąganie na początku było co 3 h schemat 7-5-3 medela swing. Potem przerzucilam się na szpitalny symphony na obie piersi żeby czas osiągania skrócić. Częstość została ta sama (w nocy co 4 h). Odkad u córci nasiliły się zmiany na skórze i spala niespokojnie nie miałam już możliwości tak często siadać do laktatora i odciągalam co 4-4,5 h w dzień i podobnie w nocy. Częstosc teraz jest jeszcze mniejsza średnio co 5-6 h w dzień i w nocy. Wiadomo dziec coraz bardziej aktywny i czasu na osiąganie mniej. Stres, rzadsze odciaganie i pokarmu coraz mniej.

Gość gość
Jeśli nie jesteś na ścisłej diecie to daruj sobie odciąganie, ale jeśli uważasz na to, co jesz - powalcz, każdy ml to dla dziecka z alergią sporo dobrego.