Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból po założeniu aparatu na zęby

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Dziś rano założono mi stały aparat samoligaturujący (bez tych gumeczek). Ortodonta powiedział, że jakieś 2-3 godziny po założeniu zęby zaczną boleć, jest już 23 a ja nie odczuwam zbytnio bólu. Jeśli dotnę któregoś zęba palcem troszkę mocniej to tak. Czy wszystko jest w porządku? Może to przez to, że podobno te aparaty samoligaturujące nie wywołują aż tak silnego nacisku na zęby i ból jest przy nim mniejszy. Ale żeby aż prawie żaden? Czy ktoś może ma taki aparat jak ja?

Cierpliwości, zaczną boleć jak zaczną pracować. Ciesz się, bo potem będzie tylko gorzej.

Gość gość
Sprawa indywidualna, mnie wcale nie bolalo jak nosilam aparat

Gość gość
boli mnie tylko przy gryzieniu, ale tak to w ogóle nic nie odczuwam. Martwiłam się czy aparat prawidłowo pracuje, bo jak mnie nie boli to się denerwuję, ze się zęby nie przesuwają :(

Gość gość
Witaj, przytoczę źródło: "aparaty samoligaturujące – to nowoczesne aparaty, które dzięki specjalnej budowie pozwalają na użycie mniejszej siły przy prostowaniu zębów. Dzięki temu pacjenci odczuwają mniejszy dyskomfort i ból." Dletego właśnie CIę nie boli tak mocno :) Zatem spokojnie, aparat spełnia swoje zadanie, a TY nie cierpisz z powodu bólu zębów. Więcej info w serwisie: https://portal.abczdrowie.pl/aparat-ortodontyczny

Gość gość
dziękuję :)

Gość gość
Ból jest właśnie najgorszy, jednak dr Iwona Gnach-Olejniczak wyjaśniła mi jak go niwelować. Doradź się swojej Pani doktor, na pewno pomoże.

Gość gość
Dyskomfort zawsze się pojawia z różnych przyczyn, ale wszystko jest do zniesienia. Ja na szczęście przeszłam ten etap i miałam super wsparcie w postaci mojej kochanej pani ortodontki Joannie Ślusiewicz. A teraz mam piękne i proste ząbki :)

Gość gość
dobrze jak chodzisz do gabinetu który jest cały czas otwarty. Mi się trafił taki który był otwarty trzy dni w tygodniu w wyznaczonych godzinach i miałam spory problem jak mi dziąsło raniło.