Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bylyscie aktywne w 8 i 9 miesiacu ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja musze przyznac ze opadlam z sil. Do 7 miesiaca latalam jak messerschmitt ale od 8mego....koszmar. Nie mam sily prawie na nic. Cos porobie np. Posprzatam mieszkanie,zrobie pranie, ugotuje obiad i nie mam sily. Wkurza mnie to bo zawsze bylam *****iwym czlowiekiem to tu to tam, prawie bieglam nie chodzilam a teraz gdy chce isc sawnym krokiem to mam zadyszke. Ajak bylo/jest z wami?

Gość gość
Tak. Dla mnie najgorszy pierwszy trymestr i w pierwszej i drugiej ciąży. W 9 mc miałam na wakacjach 3 siostrzenice. Bawiłam się z nimi, gotowalam, sprzątalam, kapalam się w basenie, jeździłam z mężem kombajnem nawet kilka dni przed terminem.

Gość gość
Przy pierwszej ciąży bylam spiaca i zmeczona w pierwszym i ostatnim trymestrze. Przy drugiej szybciej się meczylam ale zapal do wszystkiego taki sam, musiałam po prostu częściej odpoczywać.

Gość gość
Ja jestem w 6 i oprocz sprzatania,gotowania,zakupow i opiekowaniem sie starszym synem niewiele robie. Ale czy to malo czy duzo to nie wiem, mam 150 m dom, zaraz zacznie sie wiosna i praca w ogrodzie, ktory tez jest nie maly. A w pierwszej ciazy pracowalam do 5 msc, potem robilam prawo jazdy do 8 msc, byly straszne upaly i spuchlam, mialam rowniez przeprowadzke.

Gość gość
W pierwszej ciąży akurat studiowałam- urodziłam w czwartek, a dzień wczesniej byłam jeszcze na zajęciach:) W drugiej ciązy pierwszy trymestr był straszny, wymioty itp. W połowie ciązy dużo spacerowałam, nawet 6 km dziennie. Pod koniec opadłam z sił, brzuch strasznie ciążył, ale starałąm się ćwiczyć ć. rozciągające w domu.

W pierwszej ciąży byłam do końca aktywna. W drugiej miałam kryzysowy 7 miesiąc - brzuch mi się mocno stawiał. 8 i 9 msc już znowu byłam aktywna.

Gość gość
Ja do 7 teaz mialam mese sily i cwiczylam codziennie.W 8 miesiacu wszystko sie zmienilo, nawet nie moglam do sklepu wyjsc bo mdlalam...8 i 9 przesiedzialam w domu strasznie sie meczac :(

Gość gość
Ja od 7miesiaca sie mecze ciezko mi na zakupy isc ... staram sie przynajmniej dom ogarniac ale czuje sie jak kaleka ale od poczatku ciazy zmeczenie to stan normalny na poczatku tylko spalam i wymiotowalam pozniej mialam troche sil ale teraz znowu zmeczenie

Gość gość
8 i 9 miesiac zatrucie ciazowe, nadcisnienie. Ledwo chodzilam. Ale po porodzie zaraz schudlam i znow latalam jak maly motorek :D tak jest w ciazy, szczegolnie na koncowce. Minie ;)

Gość gość
Jeśli pochodzisz z dużego miasta, to postaw na basen. Najlepiej na zajęcia dla ciążówek. Ja latałam do samego końca i polecam :). Ulga dla kręgosłupa, relaks.