Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ZaradnyOn

Nowe znajomości, a moja dziewczyna

Polecane posty

Gość ZaradnyOn

Hej, Jesteśmy razem jakieś 1.5 roku. Ja 25 lat, ona 5 lat młodsza, studentka. Od kilku miesięcy mieszkamy w tym samym mieście, przeprowadziłem się specjalnie dla niej, żebyśmy mogli być bliżej siebie. Nie mieszkamy razem, ona jeszcze nie jest gotowa (co szanuję). Nie mam wielu znajomych w tym mieście, pracuję w domu, więc nie mam bezpośredniego kontaktu z nowymi ludźmi. Ostatnio dołączyłem do grupy ludzi aktywnie spędzających czas bieganie / pływanie itd. i zupełnie przypadkowo poznałem nową twarz. Poprzednio był to znajomy, tym razem jest to znajoma, z bardzo podobną sytuacją. Nie ma znajomych w mieście i całkiem niedawno się przeprowazdiła. Dość sympatycznie się nam rozmawiało i spędzało czas... oczywiście mówimy o spotkaniu w grupie. Na koniec zaproponowała, że możemy być w kontakcie, może jakaś kawa / herbata. Przytaknąłem, aczkolwiek mam na uwadze mój związek. Rozmawiałem z moją jak ona widzi ew. utrzymywanie znajomości, czy też wspomnianą herbatę z nową znajomą. Moja kobieta jest z tego powodu wyraźnie niezadowolona i zupełnie przeciwna. Sam nie wiedziałem jak ona zareaguje, bo w sumie nigdy się nie ograniczaliśmy związku, choć fakt, nigdy nikt się nie nie umawiał 1 vs 1 z płcią przeciwną. Z drugiej strony ona widzi i spotyka się codziennie (czasem 1 vs 1 gdzieś na lunchu z jej uczelnianym znajomym) ze znajomymi na zajęciach w szkole. Czasem chodzą w małej mieszanej grupie na wspólne imprezy, mnie tam nie ma. Puszczam ją wolną, ew. zwracam uwagę żeby nie wracała zbyt późno i nie szlajała się w nocy po mieście sama. Chyba raczej też nie byłbym zadowolony, jeżeli ona by się z kimś spotykała po zajęciach, ale jak wspomniałem nie za specjalnie mam możliwość zawiązać nowe znajomości. Spotkania w grupie to jedna sprawa, ale chyba w pojedynkę też się trzeba spotkać, pogadać, zbudować koleżeńską znajomość?. Ja nie za specjalnie mam taką możliwość nie będąc studentem, ani nie pracując z ludźmi? Sam nie wiem, a co wy o tym myślicie? Dzięki :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować