Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

separacja a alimenty na dziecko

Polecane posty

Gość gość

Czy jesli sad orzeknie separację to czy mam prawo ubiegac sie o alimenty od mojego meza na dzieci? Czy wysokosc tych alimentow jest taka sama jak gdyby byla mowa o rozwodzie? Bardzo prosze o pomoc, bo nie wiem czy skladac o rozwod czy separacje.

Gość gość
nikt nie wie?

Gość gość
Bardzo prosze o odp

Gość gość
od swojego nowego popychacza ciagnij kase a nie od ojca dzieci jak jeszcze rozwodu nie masz a juz sie z nowym gachem prowadzasz!

Gość gość
oczywiście że podczas separacji otrzymasz alimenty- ja tak miałam musisz tylko we wniosku o separację podać kwotę alimentów zawyż trochę aby sąd mógł trochę zbić jeżeli mąż będzie się sprzeciwiał kwocie, u mnie sąd zasądził po 500 zł na dziecko (jest 2ka) później miałam rozwód i wcale nie otrzymałam więcej alimentów....

Gość gość
Ja wzięłam prawnika do tego wszystkiego, bo słyszałam już wiele historii, jak mało udało się ugrać. Kancelaria Meritum jest w tym dobra. Możesz się też do nich zwrócić po poradę. Ja napisałam tylko na biuro@poradyprawne-kancelaria.pl i skontaktowali się ze mną, dopilnowując każdej drobnostki. Udało się sprawę pozytywnie zakończyć :)