Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zasiłek macierzyński z PUP a "kosiakowe"

Polecane posty

Gość gość

witam, jestem obecnie w 18 tc i jestem zarejestrowana w PUP z prawem do zasilku, termin porodu 10 lipiec 2016, wiem ze jesli urodze w trakcie pobierania zasilku lub miesiac po bedzie należalo mi sie macierzynskie z PUP, a ost znajoma mi powiedziala o "kosiakowym" w z gminy. czy orientuje sie ktoras czy te dwie formy zasilku sie wykluczaja czy moge starac sie o oba? a orientuje sie tez ktoras jaka jest wysokosc zasilku z pup i przez jaki okres przysluguje?z gory dziekuje za odp. pozdrawiam

Gość gość
oczywiście że albo jedno albo drugie. Kosiniakowe jest dla kobiet które nie maja prawa do żadnego zasiłku.

Gość gość
skoro masz prawo do zasiłku to rozumiem że pracowałaś dlaczego cie zwolnili skoro jesteś w ciąży?

Gość gość
urodzilam dziecko w 2014 roku a teraz spodziewam sie nastepnego, a jak uwazacie co jest bardziej korzystne to kosiakowe czy z pup?

Gość gość
przepraszam kosiniakowe*

Gość gość
Moim zdaniem kosiniakowe bo masz je przez rok. A macierzyński jak wcześniej pisałaś tylko przez 6mcy

Gość gość
zasilek po poprzedniej umowie nalezy mi sie przez okres 6 miesiecy. a slyszalam ze ten macierzynski z pup tez moze obowiazywac przez rok tylko nie wiem jak to w praktyce i z jaka wysokoscia?

Gość gość
Przez rok będzie otrzymywała tyle, ile zasiłek, więc koisniakowe będzie więcej wynosiło....

Gość gość
dziekuje za odpowiedzi, a jest mozliwosc by zrezygnowac z jednego na rzecz drugiego chodzi mi o rezygnacje z PUP na rzecz tego kosiniakowego ? bo maz prowadzi wlasna dzialalnosc gospodarcza...