Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto posyla 6latka do szkoly

Polecane posty

Gość gość

jw? Czy rzeczywiście wszyscy zostawiaja w przedszkolu? Nie przesadzacie?

Gość gość
A czemu przesadzamy? Wytlumacz

Gość gość
Ja nie posyła, bo po co? Umie czytać i pisać, poradziłby sobie w szkole ale w imię czego?

Gość gość
zaraz ci wytłumaczą że masz dziecko głąba :) nie znasz kafe?

Gość gość
Cala cywizlizowana europa posyla, tylko zacofana polsza kombinuje...

Gość gość
ja nie posyłam ale tylko i wyłącznie z wygody, w przedszkolu ma opiekę do godz 17 tej, 3 posiłki. Szkoła kończy się o 12 tej i potem siedzenie w świetlicy, zbieranina dzieci z rożnych klasach. Niech jeszcze ten rok będzie spokojny.

Gość gość
taaa cywilizowana Europa :D ja się cieszę, że moje dziecko będzie w tej zaściankowej Polszy miało rok dłuższe dzieciństwo i żadnych ciapatych w klasie :D

Gość gość
Cala cywizlizowana europa posyla, tylko zacofana polsza kombinuje... x kolejny oklepany wpis A Norwegia to dla ciebie też zacofany kraj? tam dzieci uczą sie od 7 lat a poziom nauki jest tam najwyższy w Europie.

Gość gość
Haha, akurat nie trafulas bo w Norewgii dzieci zaczynaja od 6 roku zycia...wiem, bo tu mieszkam...

Gość gość
ja mieszkam w Luksemburgu, tutaj szkoła jest od 4 lat ale wygląda jak u nas przedszkole. Dzieci się dużo bawią, grupy są 10 osobowe i zajecia sa od rana do 15 tej.

Gość gość
faktycznie pomyliło mi się ze Finlandią :) Szwecja też 7 lat.

Gość gość
Ja posyłam, syn nudzi się w przedszkolu a program w przyszłym roku ma być taki sam. Dla mnie to paranoja.

Gość gość
Brawo dla odważnych mam ja mam obecnie dzieci w pierwszej i drugiej klasie jedno poszlo jako 6 drugie jako 7 latek. Sześciolatek z tego co widzę jest bardziej pilny i szybko lapie materiał. W szkole ma mala grupę czas na zabawe regal z zabawkami i do tego nauka czasami tez przez zabawe wiec nie panikujcie tylko posylajcie dzieci jezeli sobie radza

Gość gość
nie wiem co odwaga ma tu do rzeczy.

Gość gość
zostaje w przedszkolu, podobnie jak prawie cała grupa. Umie czytać i pisać, ale jest jeszcze dziecinna, nieśmiała i uważam, że rok w oswojonym przedszkolu jest jest b.potrzebny. Zdąży sie jeszcze w zyciu napracować

Gość gość
Czy tylko moje dziecko chodzi do szkolnej zerówki? Bo ciągle czytam o przedszkolach. U nas nie będzie problemu z 3-latkami w przedszkolu, bo żadne sześciolatki nie zajmują miejsca, bo są w szkole.

Gość gość
mój idzie bo sam chce rodzeństwo chodzi do szkoły a on się wkurza ze kolejny rok ma w przedszkolu siedzieć sama nie jestem tym zachwycona bo on jako pierwszy pójdzie jako 6 latek ,ale no co mam go na siłę w przedszkolu zostawić i kolejny 3 rok ten sam materiał i zajęcia

Gość Mama jedynaka
Ja mam 7 latka który w zeszłym roku został w zerówce. Z perspektywy czasu nie żałuje ze został. Różnica w zachowaniu jest ogromna. Chodził 2 lata do przedszkola i 2 lata do zerówki a teraz starym systemem pójdzie do 1 klasy. Cywilizowana Europa moze i posyła dzieci wcześniej do szkoły ale co jest istotnie ważne ma program nauczania dostosowany do wieku tych dzieci. Kazdy rodzic ma lub juz miał wybór i zrobił to co uważał za najlepsze dla swojego dziecka i nie ma co krytykować wyboru innych osob, ani tym bardziej ich obrażać. Nie wszystkie dzieci sa gotowe na 1 klasę w wieku 6 lat i to nie świadczy o zacofaniu. Lepiej zostawić niż wypchnąć na sile.

Gość gość
a nie pomyślałście że ten rocznik z racji tego że będzie ich tak mało będzie mial łatwiej, np. dostać się na wymarzone studia? mniej chętnych a miejsc tyle samo

Gość gość
Ja posyłam, bo moje dziecko się w zerówce nudzi, więc po co ma się rok męczyć. Ale jakbym uznała, że jest nie gotowa, to zostałaby w zerówce.