Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY Becikowe 1000 dla bezrobotenej

Polecane posty

Gość gość

witam, bardzo proszę o inf.bo juz sama nie wiem co robic obecnie jestem w ciazy 18 tc jestem zarejestrowana w PUP z prawem do zasilku do 4 lipca, termin porodu ok 15 lipca, slyszałam że jesli urodze miesiac po należy mi się zasilek macierzynski przez 14 tyg z PUP, ale ost kolezanka wspomniala mi o becikowym z gminy 1000 zł przez rok, czy moge sie o niego ubiegac w mojej sytuacji?maż prowadzi własną działanosc gospodarcza

Gość gość
A nie mozesz isc na spacer po urzedach I sie dowiedziec ?

Gość gość
Wczoraj 2 razy już pytałaś.Radzę dowiedzieć się u źródła.Jeden telefon i będziesz wiedziała.

Gość gość
wietm pytalam ale nikt mi nie odp. ;/ mam zamiar isc w poniedzialek, jedynie pomyslalam ze na forum ktos mi tez to moze powiedziec ewentualnie pokierować

Gość laura_1988
to urlop rodzicielski a nie becikowe ;) należy się on osobom bezrobotnym, na umowie zlecenie oraz o dzieło, w niektórych przypadkach również osobom na umowie o pracę jesli biorąc roczny urlop 80% nie otrzymują pełnego 1000zł (wtedy gmina wypłaca samą różnicę). gdybyś wciąż pobierała zasiłek z urzedu gmina dopłacałaby Ci kwotę do pełnego tysiąca jeśli natomiast kończy Ci się zasiłek to gmina wypłaca całą kwotę.

Gość gość
dziękuje za odp.bo nie moglam znalezc inf.wzg mojej sytuacji w interenecie, to czyli jesli wyrejestruje sie ok 5 lipca z pup to wtedy bedzie mi sie nalezalo z gminy, bo kolezanka powiedziala mi ze pup jesli urodze automatycznie wyplaci mi to " macierzynskie" przez 14 tyg. a mysle ze bardziej oplaca sie ten urlop macierzynski z gminy

Gość gość
Jak masz zasiłek macierzyński to nie możesz się ubiegać o 1000zl. To już 3 temat twój na ten temat.

Gość gość
forum jest od tego by pytac, a nikt wczesniej mi nie odp. chwilowo pobieram zasilek dla bezrobotnej po poprzedniej umowie, a on konczy mi sie przed terminem porodu wiec jesli wyrejestruje sie przed porodem to nie mam juz mozliwosci go pobrac to wtedy ten urlop tez nie bedzie sie nalezal?

Gość gość
Dla każdej mamci co nie ma czasu latać po urzędach po wnioski i te inne papierki wszystko można znależc na tej stronce www.procedurawfirmie.pl