Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIELĘGNIARKI ILE ZARABIACIE!!!

Polecane posty

Gość gość
jak kogoś to interesuje niech poczyta jest ustawa, proste

Gość gość
a czy to wina pielęgniarek że ratownicy są pokrzywdzeni? przecież one chyba nie mają żadnej mocy decyzyjnej co do ratowników

Gość gość
pielegniarka zarabiająca więcej od lekarza? buhahaha :d niezła ściema. już w to uwierzę. widziałam kiedys ile zarabia młody lekarz bez specjalizacji (mam kolegę) uwierzcie, nie są pokrzywdzeni :D

Gość gość
No ja mam 35 lat i nie mam specjalizacji i mam 2300 na rękę (i żadnych tzw dodatków które sobie media tak łatwo wymyślają). Miesiąc temu przeprowadziłem się do 25 m kawalerki bo nie byłem w stanie już płacić za normalne mieszkanie

Gość gość
A 2300 to Malo bez specki? Podstawy czy z nockami i świętami hm?

Gość gość
Dziwne tak się chwalicie zarobkami lekarzy a nabieracie wody w usta na temat swoich kompetencji

Gość gość
Lekarz zawsze powinien w Polsce zarabiać więcej od pielęgniarki bo pielęgniarka ma niskie kompetencje i odpowiedzialność -a często jest na odwrót

Gość gość
Lekarz rezydent - pensja zasadnicza wg rozporządzenia ministra zdrowia ok. 2500zł na rękę, ponosząc pełną odpowiedzialność za leczenie i samemu opłacając nietanie kursy. Specjalista ma więcej - 2800... By zarobić średnią krajową trzeba ciągnąć ok. 1,5 etatu. Za każdą decyzją odpowiadasz całym majątkiem swoim i rodziny, a odpowiadasz przed ludźmi nie mającymi o leczeniu pojęcia. Nadal zazdrościcie? Pigułeczki? nadal pogadacie w mediach bajki o tym ze lek. ma tyle za dyżur co pielęgniarki w miesiąc? 20 tysiów to chyba 60 letni profesor, a nie pierwszy lepszy lek. Dopiero po skończeniu specjalizacji, czyli najwcześniej po 11 latach od rozpoczęcia studiów, już się jakoś godnie żyje, ale wcześniej nie ma szans... tylko dziwne ze rekrutacja na lekarski to 90% z matury a nie 30 jak u was Ludzie wierzą w jakieś bajki zawistnych pielęgniarek , bo nikt im prawdy nie mówi. Czas to zmienić. za dużo TVN'u. Pogadaj z lekarzami ile na prawdę zarabiają za ile CZASU pracu, przeczytaj rozporządzenie ministra zdrowia ws zarobków rezydentów. Ludzie, Wy serio myślicie że my zapieprzamy na 2-3 etaty bo lubimy? Robimy tak, bo z czegoś trzeba opłacić kursy, szkolenia etc, bo jak tego nie zrobimy, to WY będziecie cierpieć i umierać. To jest takie proste. Póki co, dzięki systemowi jaki jest, macie wiecznie zmęczonego, niewyspanego i wypalonego zawodowo lekarza. Podziękujcie rządzącym za tak bzdurne finansowanie.

Gość gość
pielegniarka z 25-letnim stażem, czterema specjalizacjami zarabia 2 tysiące nie więcej, dodam że Ona również ratuje człowiekowi życie a na domiar tego musi męczyć się z natręctwem a mimo wszytsko zachować twarz, nie wspomne o opierunku , mycie d**y ird

Gość gość
2 tys. pielęgniarka ? serio? pora żeby media teraz zajęły sie waszymi zarobkami-bo do przechwałek,strajków i kasy jestescie pierwsze-a jak dano wam znikoma odpowiedzialność za pacjenta czyli recepty to migacie się jak ognia . Ale wiadomo pielęgniarka chce robić jako fizyczny ,a zarabiać jak lekarz,a najlepiej rozkazywać opiekunowi by on zapieprzał jako fizyczny i tylko asystować lekarzowi by nie nadwyrężyć sie umysłowo ,albo nie daj borze wziąć za coś odpowiedzialność Do tego poszpanować przed rodzinka jaki to z niej dooktoor jest :) tylko szkoda że pielęgniarka w Polsce nawet z 50 letnim stażem i doktoratem ma mniejszą odpowiedzialność wobec pacjenta nisz ratownik który kiedyś kończył szkołę policealną (teraz są tylko studia),mimo to tak nie osrywa lekarzy

Gość gość
Moja siostra, najdzielniejsza kobieta jaką znam, jest lekarzem na rezydenturze, po 6 latach studiów, 13 miesiącach stażu, lekarskim egzaminie państwowym, z pełnym prawem wykonywania zawodu i USTAWOWO (nie ma widełek, płaci jej ministerstwo, czy jakoś tak) zarabia 2200zł na rękę, więc na 500+ się nie łapie. Mąż ją zostawił i musi z tego sama utrzymać siebie, dziecko i mieszkanie w Warszawie. Więc niech nikt nie pisze bzdur o tym, że lekarze żyją w luksusach (a w szczególnośc****elęgniarki!!11), bo mam mu ochotę napluć w twarz.!!!!!!

Gość hahahhaaaaa
2200 to chyba kurcze podstawy od razu po szkole to chyba normalna wypłata piel po szkole ma ok 1600 zł, czyli, jak powinno być, mniej od lekarza z tym że nie ma szans na dużo więcej ok 2 tys to maks ale wszyscy będą teraz wkręcać że lekarze to biedacy i ledwo ciągną a pielęgniarki bogate :D ciekawe czy ktoś w to uwierzy ciekawe czemu wszyscy tak ciągną na ten lekarski bo chyba nie ze szlachetnego serca a na pielęgniarstwo brak chętnych :DDD

Gość gość
pielęgniarki też opłacają kursy z własnej kieszeni jestem pielęgniarką i ja tam nikomu nie zazdroszczę lekarz powinien zarabiać więcej, to jasne ale dostaje białej gorączki jak czytam że pielęgniarki to takie głupie, i do niczego się nie nadające baby z kompleksami nic o nas nie wiecie

Gość gość
migamy się od recept bo nikt nie ma zamiaru płacić za kurs z własnej kieszeni, dostać większą odpowiedzialność i zero korzyści z tego tytułu to jest proste jak drut

Gość gość
2200 na siebie i dziecko to nie żadna bieda moi rodzice zarabiali łącznie 2 tys i musieli utrzymać 4 osobową rodzinę i też wynajmowali mieszkanie więc mnie nawet nie denerwuj

Niezależnie od tego, jak bardzo pielęgniarki krzyczą że są ważne, ich samodzielność jest żadna. Wciąż odsyłacie do ustawy- znam ją bardzo dobrze. Samodzielność pielęgniarki po studiach jest zerowa. Zerowa i nawet z tym nie dyskutujcie. Same to możecie tylko i wyłącznie wykonać toaletę. Samodzielność można powiedzieć że mają położne, ale na pewno nie pielęgniarki. Wszystko robicie na zlecenie lekarskie. To po pierwsze xxx Po drugie nadzwyczaj w**********e jest, że wciąż konkurujecie z lekarzami o zarobki. To po prostu jest totalną żenadą i nie dziwcie się że tak podchodząc do tematu... po prostu się z was śmieją. xxx Po trzecie- pracowałam w ratownictwie medycznym i szczerze wolę ratowników. Jakoś oni zawsze byli ogarnięci i nie traktowali mnie jako swojej konkurencji. Oni w lekarzu widzą partnera a nie wroga. Bardzo miło wspominam tamten czas xxx Po czwarte- oddziałowe- jezus maria, kto wymyślił ten twór. Jest jakaś specjalna linia produkcyjna tych bab?? xxx Po piąte- u mnie w pracy piguły miały szansę przejść na świetnie opłacane kontrakty. Za godzinę wychodziło duużo więcej niż dla lekarza, nawet specjalisty. I żadna nie chciała! A wiecie dlaczego? Bo by wreszcie ponosiła pełna odpowiedzialność za każdy swój ******* oddziale, wreszcie byłaby rozliczona z każdej czynności którą zrobi. Skończyłyby się premie, paczki świąteczne i 3-miesięcze zwolnienia lekarskie na przerośnięty fałd błony śluzowej na lewym policzku!

Gość gość
Pielęgniarki forach pielęgniarskich piszą ze ratownicy są uważani za debili medycznych-jakoś tego tu nie widać

Gość gość
Cała niechęć ludzi do lekarzy i mit ich bogactwa to twór piguł

Gość gość
Pielęgniarki wyłudziły podwyżki,a nie chcą wypisywać recept a głupi ratownicy zarabiający o wiele mniej jakoś biorą na siebie coraz to nowe zadania i procedury

Gość gość
Ty łosiu mający fobie na punkcie pielęgniarek zgłoś się do Poradni Zdrowia Psychicznego! Jak tam ci nie pomogą to lecz się przynajmniej na nogi,bo obawiam się że na głowę, zdecydowanie za późno!

Gość gość
Ratownicy mają pracować na oddziale,ale wykonywać procedury ratunkowe nie zastępując i zagrażając pracy pielęgniarkom. Na jednym z blogów o ratownictwie stworzyli petycję o współpracy . Pielęgniarki na to stwierdziły w mediach ze ratownik ma podlegać pielęgniarce. Czyli ratownik który wcześnie sam ratował pacjentów na karetce podstawowej teraz ma podlegać pielęgniarce która może wykonać co najwyżej samodzielnie prace opiekuna medycznego i wykonać zlecenie lekarskie. Ludzie nie podniecajcie sie tak tym co gadają pielęgniarki i szanujcie lekarzy

Gość gość
gość dziś [08:50----co boli prawda pielegniareczko? Idź szpanować w mediach i przed rodziną jakie ty robisz wielkie czary mary....

Gość gość
migamy się od recept bo nikt nie ma zamiaru płacić za kurs z własnej kieszeni, dostać większą odpowiedzialność i zero korzyści z tego tytułu to jest proste jak drut-------Do pieniędzy pierwsze,do odpowiedzialności ostatnie;) Dziwne ze jakos inne zawody medyczne tk nie mają

Gość gość
No i dobrze na miejscu pielegnoarek tez bym nie wypisywal recept. Ktos ma z glowa

Gość gość
Jasne ze inne zawody nagle takie szlachetne buhaha nikt nie chodź do pracy dla celow inne niz zarobkowe