Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIELĘGNIARKI ILE ZARABIACIE!!!

Polecane posty

Gość gość
tak, ale ich praca jest intelektualna, a nie fizyczna. No sorry ale ktoś dobrze napisał, pielęgniarka tylko wyciąga leki z szafki, powinna umieć czytać. A lekarz czy ratownik musi wymyśleć jaki podać lek, co nie zaszkodzi, co będzie przeciwskazane itp

Gość gość
Pielęgniarki tez musza myśleć obserwują stan chorego jak reaguje na leki uczestniczą w rehabilitacji ustalają dietę edukują pacjentów i wiele innych ale niektórzy się uparli na te toalety jakby to było cos uwłaszczającego A to ze ratownicy są pokrzywdzeni to juz nie żale do pielęgniarek tylko do tych z góry co ustalają wysokość pensji I nie ma to jak myśleć ze samemu się jest najlepszym a inne zawody głupie. Nikt nie mówi z resztą ze ratownicy nie są wykształceni i ze nie maja odpowiedzialności ale chcesz szacunku okazuj go sam Ja bym nawet p salowej nie powiedziała ze jej praca jest bezmyslna nawet sprzatac trzeba umieć Wiecej pokory Pozdrawiam

Gość gość
Wciaż proszę, napiszcie jedną czynność którą samodzielnie robicie bez zlecenia lekarskiego ps: rehabilitować pielęgniarki nie mają prawa, a edukacja dietetyczna tylko po kursie

Gość gość
No widzisz jak malo wiesz wcale nie : ) u nas pielęgniarki ustalają dietę i edukują chorych z reszta ogólnie przy chorobie nie tylko o diecie decydujemy czy założyć sondę czy cewnik A kursy pielęgniarki robią bo trzeba się uczyć caly czas w tym zawodzie Tez musimy wiedzieć na co zwrócić uwagę przy chorobie jakie leki pacjent bierze jakie mogą byc powiklania czy jest poprawa itp Po cos kończyny to studia przeciez :) nie mowie ze piel ma wiedze jak lekarz bo wiadomo ze nie ale tez bez przesady z tym ze nic same nie robia nic

Gość gość
pielęgniarka nie ma prawa założyć na własne "zlecenie" cewnika ani sondy!!! O diecie tak samo. To że robicie coś niezgodnie z prawem to już wasza sprawa i wasza odpowiedzialnośc. U mnie w szpitalu z pewnością by na to nie pozwolono

Gość melania0401
Witam,, wiem że rozmawiają tutaj Panie o zupełnie innych rzeczach ale sokor wypowiadają sie tutaj pielęgniarki to może będą mi w stanie pomóc... właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży :) ale mimo że to wspaniała wiadomość martwi mnie fakt że zanim jeszcze o niej wiedziałam to w pierwszym tygodniu po zapłodnieniu (tak wychodzi z obliczeń) miałam bardzo wysokie ciśnienie nie sądziłam że jestem w ciąży i przyjęłam jedna dawkę 12,5 captopril ...i teraz bardzo się struje czy maleństwu to nie zaszkodziło ...

Gość gość
No nie k****a pielęgniarki najbardziej opluwające inne zawody/,oczerniające je gadają cos o szacunku hahahaaaa

Gość gość
uważaj bo pielęgniarka Ci odpowie na to pytanie ;D a nawet jeśli to korzystając z googli :)

Gość gość
Maja prawo poczytaj ustawe

Gość gość
hahahahahaahahaha, znowu odsyłają do ustawy!! Ale jaja

Gość gość
No przepraszam ale na tym forum to pielęgniarki są ponizane caly czas

Gość gość
A do czego maja odsyłać?hm?

Gość gość
nie traktuj tego jak poniżanie. Po prostu każdy powinien wiedzieć od czego jest. Wciąż pielęgniarki gadają o szacunku, nie mając za grosz szacunku wobec nikogo. Oczerniają lekarzy, obrażają ratowników, jak szmaty traktują salowe. No to się doczekały

Gość gość
Nie wiem jakie piel spotkales ale na moim oddziale nikt nie obraza ani ratowników ani lekarzy ani oni nas I przez to ze przeklinasz nie wydajesz sie inteligentniejszy

Gość gość
A z salowymi wgl sie dobrze dogadujemy. Tak działają stereotypy

Gość gość
to może pracujesz na jakimś fajnym oddziale, ale reguła jest taka jak mówimy..,.

Gość gość
Ja tam nie wiem mowie za siebie. Wszyscy sie szanują nigdy by mi nie przyszlo do głowy żeby kogokolwiek traktować jak szmatę albo umniejszać prace salowej ratownika czy lekarza. Ale widzę mojego zawodu na który tez dosyc czadu na naukę poswiecilam nikt nie szanuje. A dodam ze nie są to znowu takie mega latwe studia jak komus zalezy żeby cos wynieść a nie byle zaliczyć. A zawsze uczyłam sie b dobrze znam 2 języki tak ze jakimś oslem nie jestem.

Gość gość
jeśli będziesz (jesteś) dobrym pracownikiem i normalnym człowiekiem to będą Cię szanować :) zapewniam. Jeśli jednak pielęgniarka nienawidzi kogoś tylko za to że ma inny dyplom niż ona, a takie zachowanie to norma, to co się dziwić :) Ja też znam genialne pielęgniarki, super dziewczyny, tylko żałuję ze one sa w mniejszości i nie w mojej pracy

Gość gość
No ogólnie w każdy zawodzie sa normalni ludzie o buraki ale to już każdy co zrobic :)

Gość gość
To co z tą listą samodzielnych zadań. PS.polecam największą bydlarnie czyli portal pielęgniarek i położnych. Pozatym popis dałyście z receptami ,od jakiego kolwiek odpowiedzialności uciekacie i tylko byście chciały asystować lekarzowi (by on myślał) i rozkazywać opiekunowi albo ratownikowi (by nie pracować fizycznie - a same tylko wołacie kasy-podżyrujcie bez lekarzy na odziakach ponosząc prawdziwą odpowiedzialność za pacjenta tak jak w innych krajach to będzie kasa .a nie opiekunki medyczne z kasą i mniemaniem lekarza Każda pielęgniarka jest daleko w tyle z zakresu obowiązków za lekarzem ,ratownikiem czy diagnostą,a kasa niezła i tylko ciągle podwyżki.

Gość gość
Oczywiście jak skończymy sie argumenty to zaczęły pyskówki i grożenie emigracją. A jedź za granice dowiesz sie co to odpowiedzialność medyczna i decyzyjność a nie tylko bierne wykonywanie zadań ,@a w polsce wystarcza uczciwsi opiekunowie

Gość gość
przeczytajcie sobie co napisała hgg na stronie 10- słowem w sedno!

Gość gość
Pielęgniarki są od pielęgnacji a nie od wypisywania leków. W każdy kraju bo inaczej po co lekarz w tych opisywanych tu obcych krajach gdzie niby takie super te pielegniarki:)

Gość gość
Chyba nie jestes od tego żeby decydować kto ma zastępować pielegniarki .

Gość gość
No i pyskówka To czego narzekacie skoro za najprostszą robotę dostajecie często najwięcej A prawda jest taka że mógłby was zastąpić opiekun

Gość gość
no faktycznie ratownicy mają odpowiedzialność ;P, większość wyjazdów to przecież jakieś temperatury, bóleści miesiączkowe, zaparcia itp. kierowcy taksówek na sygnale

Gość gość
Twoja wypowiedz świadczy sama za siebie nie ośmieszaj sie Chyba nie jesteś znawca w temacie o tym decydują ci co maja o tym jakieś pojecie Jako pacjent bym nie chcial opiekunki zamiast pielęgniarki Ale jak ty chcesz to możesz powiedziec ze wolisz opiekunkę jak bd lezal kiedys

Gość gość
nzk to większość na oczy nie widziało

Gość gość
Patrząc na to z boku nie dziwie sie pigulom ze uciekaja

Gość gość
cordaron w soli fizjologicznej rozp. to norma z soru, czy venflony podskórnie założone ( oczywiście biały albo szary) jakiś kompleks małego. mnóstwo takich kwiatków spotykam