Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIELĘGNIARKI ILE ZARABIACIE!!!

Polecane posty

Gość gość
To jaka odpowiedzialność wykonać zlecenie lekarza ,albo iść po lekarza

Gość gość
No widzisz same przywileje macie-pomostowki na ratownictwo i położną pod płaszczykiem specjalizacji (do tego przywileje nie zbierania punktów) Przywilej braku odpowiedzialności za wybór studiów (piwlegniarka z łatwością zdobędzie uprawnienia ratownika czy położnej) Nm

Gość gość
pomostówka?:) ok, może 2 policealna ratownicza? 2 lata temu jeszcze były takie, nie potrzebna matura nawet była

Gość gość
I szach mat

Gość gość
Odpowiedzialność chociażby taka ze mając pod opieka 40 chorych jak nie zauważę czegos istotnego mam przerabane

Gość gość
szach mat--a tam szach nat nadal nie widzę specjalizacji dla ratowników z pielęgniarstwa A co do policealnej to po niej ratownik mial większą odpowiedzialność i uprawnienia niż piguła z doktoratem pracująca na oddziale pod lekarzem i wykonująca jego zlecenia. Specki z położnictwa i ratownictwa to dowód jak uprzywilejowanym zawodem jesteście i jak nie musicie myśleć nawet nad wyborem studiów

Gość gość
nie wiedzialam ze w polsce nadal takie socjalistyczne myslenie tyle lat od komuny przecie minelo 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

Gość gość
A tam przerąbane ma lekarz bo to on myśli i dowodzi

Gość gość
Dziwne ze tu na forum jakoś lekarze za wami nie stają murem ,na swoich forach tyle piszecie ze ratownik to debil medyczny(mimo ze dyżuruje są na p i musi zdobywać punkty) a wy z lekarzami tak się kochacie

Gość gość
Lekarze to nie nasi adwokaci Oni maja swoją robotę ny swoja

Gość gość
na jakich forach? nie potrzebujemy lekarzy, żeby się za nami stawali murem, kazdy dba o swoje interesy

Gość gość
Jak odjąć robotę zleconą przez lekarza to z wielkiej przemądrzałej pielęgniarki zostaje opiekun medyczny

Gość gość
ratowniku.. :) zamiast wypisywać głupoty na forum, weź idź na pielęgniarstwo, skończ tą pomostówkę, zacznij zarabiać i przestań pluć jadem :D przecież tak lubicie się doszkalać

Gość gość
Ratownicy nie maja takiego przywileju jak pomostowka na pielęgniarki na ratownictwo pod nazwą specjalizacji

Gość gość
A fakt ratownicy w odróżnieniu od was muszą się stale doszkalać. Pozatym co z tą twoja praca inna od lekarza?

Gość gość
do diabła,: napiszcie wreszcie pielęgniarki co możecie same zrobić bez zlecenia lekarskiego??????????

Gość gość
tak, a pielęgniarki nie muszą się dokształcać :P tylko dlaczego jest tyle kursów, konferencji, szkoleń dla pielęgniarek. wszystkie oblegane. nie musimy ale szkolimy się i to was tak boli, łatwiej kierować i kit wcisnąć ciemnocie

Gość gość
gość 18.34 :) było już wcześniej, przeczytaj rozporządzenie, tam jest jasno iwyraźnie. nosz kuźwa :D

Gość gość
to napisz swoimi słowami co z tego rozporządzenia masz prawo robić sama !

Gość gość
Jak cie interesuje co mogą robic same to Se przeczytaj:) Wlasnie lekarze i ratownicy by chcieli z pielęgniarek zrobic takie głupie dziewczynki to by bylo im na reke

Gość gość
muszę sobie zrobić pozwolenie na broń, żeby ulżyć w końcu co niektórym, poco macie się męczyć

Gość gość
naprawdę nie musimy z was robić głupich :) Prawda jest taka że nie macie żadnych praw do samodzielnej działaności. Możecie same zrobić to, co może sobie zrobić każdy: nałożyć klips pulsoksymetru czy zmierzyć glikiemię.

Gość gość
narysuje ci :) może piktogramy? wtedy ratownik zrozumie

Gość gość
nie jestem ratownikiem i naprawdę rozumiem słowo pisane, dlatego możesz napisać :)

Gość gość
a ratownik sam może przetransportować pacjenta do szpitala :D

Gość gość
Kończyłeś pielęgniarstwo ze wiesz co pielęgniarka może a co nie?

Gość gość
gość 18.48 :) zwątpiłam trochę, skoro znasz słowo pisane to poszukaj sobie tej ustawy

Gość gość
gość 18.48 usmiech.gif zwątpiłam trochę, skoro znasz słowo pisane to poszukaj sobie tej ustawy ?" naprawdę żałosne- zgodnie z prawem samodzielnie nie możesz zrobić niczego, co nie jest na zlecenie lekarskie, albo czego pacjent właściwie nie mógłby zrobić sobie sam po 2-min przeszkoleniu

Gość gość
Zalosny jestes ty

Gość ratownicy na oddziałach
''No i się zaczyna... przykre informacje z Gdańska.. "Na początku marca zakończył się konkurs dla ratowników w jednym z Gdańskich szpitali, przyjęto 9 osób na oddziały szpitalne. Dostałem się ja na internę i mój kolega. Już znaleźliśmy stancje w Gdańsku, zrezygnowaliśmy z dotychczasowej pracy. Kilka dni po ogłoszeniu wyników odbieramy telefon że konkurs unieważniono bez podania powodu. Udałem się do Gdańska porozmawiać z Panią dyrektor i usłyszałem, że od rana jak tylko ukazały się wyniki konkursu izby pielęgniarskie wydzwaniały do niej wygrażając że pielęgniarki nie przyjdą do pracy z ratownikami i skończy to się "jak się skończy". Zaproponowano nam pracę jako opiekunowie medyczni na umowę zlecenie w ramach rekompensaty. Nikt nie skorzystał co było oczywiste... Przesłał Anonim'' cytat z portalu Ratownictwo Medyczne - łączy nas wspólna pasja. niema co kochane pielęgniarki