Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozstepy

Polecane posty

Gość gość

Czesc, mam dopiero 20 lat mam dziecko roczne a po ciazy mam strasznie okropne fioletowe rozstepy wszedzie doslownie brzuch boczki pupa, cale nogi. Jestem zgrabna w ciazy przytylam jedynie 6 kg, co zaraz po porodzie zlecialo bo wyszlo na to ze samo dziecko tyle wazylo plus wiadomo te wody plodowe i takie tam. W kazdym badz razie, rozstalam sie z mezem w dosc ostrej klotni w ktorej powiedzial mi ze nikt mnie nigdy nie zechce przez te rozstepy, ze wieczne bede sama :( fakt sa ochydne. Uzywalam kremow w ciazy i to wcale nie tanie a i tak przez te zmiany hormonalne popekalam prawie wszedzie, to takie nie sprawiedliwe. Moja siostra prawie 85 kg wagi, trzecie dziecko i ani jednego rozstepiku. Jestem zalamana, chyba nigdy nie pokaze sie przed zadnym facetem ;( chodze na zabiegi laserem ale poki co zmian nie widac. :( wiem ze jak ktos mbiee pokocha to pokocha moje wady, ale latwo mowic,niestety w dzisiejszych czasach wyglad ma duze znaczenie.

Póki są ciemne, to można z nimi coś zrobić. Chodź na zabiegi i smaruj kremami.

Gość gość
Mam nadzieje ze pomoze :)

Gość gość
Zgadzam się w zupełności, że póki są świeże i nie pojaśniały to warto coś z nimi zrobić. A sposobów na usuwanie rozstępów jest naprawdę dużo. Sporo osób poleca Bio Oil, bardzo dużo kobiet poleca Palmers - nie wiem czy dobrze napisałam. Także środków jest wiele ... Albo jeśli masz chęci to zostaje laserowe usuwanie takich blizn :) Do wyboru do koloru tak naprawdę :) Ja od siebie poza powyższymi środkami mogę polecić - http://www.beauty.com.pl/pl/redukcja-rozstepow

Przyjaciółka używała kremu Diabetegen, ja go używam w zasadzie przy wszystkich problemach ze skórą. Próbuj póki są jeszcze ciemne :)

Ja też stosowałam Diabetegen właśnie na przebarwienia i rozstępy.

Gość gość
Na Twoim miejscu wybrałabym się do gabinetu na zabieg. :) ja po ciąży miałam okropne rozstępy, aż w końcu zdecydowałam się na zabieg w http://www.esthe.pl i na szczęście poprawa jest znaczna.

Gość gość
Rozstępy najlepiej usunąć w sprawdzonym gabinecie medycyny estetycznej. Ja usuwałam w http://www.lagunaestetica.pl/ i uważam, że to był świetny wybór - po rozstępach nie ma śladu.

Gość gość
Po zabiegach laserem frakcyjnym powinno być wszystko ok. Ja chodziłam na zabiegi do http://www.kn-estetic.pl/, miałam straszne rozstępy po porodzie i teraz nie ma po nich śladu.

Gość Squiik
Na rozstępy dla mnie to przede wszystkim kosmetyk z serii mama care Efektima. Jedyne co skutecznie podziałało.

Gość gość
Ja po porodzie też miałam straszne rozstępy tylko, że ja przytyłam 30 kg i po ciąży zrzucałam wszystko powoli. Waga owszem spadła ale rozstępy zostały. Dopiero gdy mój bączek miał 5 lat zdecydowałam się na usunięcie rozstępów laserem frakcyjnym. większość znajomych twierdziła, że już nic mi nie pomoże bo rozstępy zrobiły się białe i jest zdecydowanie za późno. Jednak nie zniechęcili mnie wręcz przeciwnie. Zgłosiłam się na zabieg do CZIU na Ochocie http://www.cziu.pl./ i teraz nie na śladu po rozstępach i co najlepsze wystarczył jeden zabieg a nie dwa czy trzy tak jak mi wszyscy wmawiali...

Gość Aesthetic clinic Dr Legrand
Dzięki wielkiemu postępowi laseroterapii i medycyny estetycznej specjaliści dermatolodzy i kosmetolodzy są w stanie przywrócić Nam ładną, gładką skórą. Rozstępy leczymy tak jak blizny - przy wykorzystaniu rozwiązań laseroterapii, połączonej z mezoterapią czy karboksyterapia. Najlepsze efekty uzyskujemy stosując terapie łączone. Jeżeli mówimy o zabiegach, które naprawdę redukują rozstępy w sposób widoczny to wiąże się to z precyzyjnym uszkadzaniem skóry laserami frakcyjnymi. Takie nakłuwanie stymuluje fibroblasty do produkcji nowej elastyny i kolagenu. Włókna skręcają się i zagęszczają, powstają też między nimi nowe wiązania. W ten sposób głęboko umiejscowione rozstępy na nowo zaczynają się zapełniać i w rezultacie - zanikać.

Gość gość
Moje rozstępy praktycznie już nie istnieją dzięki zabiegom z kwasami medycznymi i zabiegom dermapenem. Polecam gabinet Beauty Premium w Poznaniu, w którym miałam robione zabiegi z bardzo wspaniałym efektem! Teraz biorę się za twarz, bo w ostatnim czasie zmarszczek mi przybyło.