Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezent na komunie dla siostrzenicy

Polecane posty

Gość gość

co mozna dac na prezent siostrzenicy meża na komunie? od razu zaznaczam ze na pewno nie pieniądze, bo mała zobaczy te pieniądze jak świnia niebo. jaki prezent kupic tak do 300 zł??

Gość gość
300zł :D no niestety kolczyki chyba że nie ma dziurek to nie małego drona

Zapytajcie rodzicow, czego mała potrzebuje. Często dzieci już mają wszystko. Może marzy o jakiejś grze komputerowej lub o aparacie fotogrAficznym

Gość gość
co? ze 300 to za mało?

Gość gość
nikt normalny nie marzy o kamerze czy aparacie chyba że o smartfonie który to ma a ten z 2,5 tyś kosztuje może gitarę

Gość gość
pytałam rodziców, i szwagierka powiedziala bez ogródek ze woleli by pieniądze bo musza za cos za sale zapłacić.

Gość gość
300 zł na komunie :D :D :D i to siostrzenicy :D :D

Gość gość
no to k***a ile mamy dac 2 tysiące?? ja na forsie nie śpie wiec sobie daruj? a na osiemnastkę moze BMW z salonu??

Gość gość
Musisz kupić jej quada, iPhone'a, rower górski, MacBooka i smartwatcha. Może wtedy jej mama nie założy tematu na kafeterii o skąpej ciotce, która dziecku na I Komunię prezentu pożałowała.

Gość gość
No jak mąż nie jest chrzestnym, to chociaż te 500zł...

Gość gość
chyba bym musiała tak zrobic, ja pierdziele, nie wiedziałam ze teraz z prezentem poniżej 1000 to wujostwo nie ma co sie pokazywac, ludzią mózgi sie już chyba lasują

Gość gość
Sala to problem rodzicow.Ja dzieciaką robiłam w domu,bo i warunki mamy i taniej.Prezenty dostała skromne i fajne.A pieniądze zebrane włozylismy na jej konto,pare złoty wydała na wymarzone pierdołki.Komunia to nie wesele i zle uczyc roszczenioeej postawy.

Gość gość
pytałam rodziców, i szwagierka powiedziala bez ogródek ze woleli by pieniądze bo musza za cos za sale zapłacić. xxx A ty jej powiedz, że to ma być prezent dla dziewczynki, a nie sponsorowanie przyjęcia, za które powinni zapłacić rodzice. A jeśli nie ich stać, to niech po prostu zaproszą najbliższą rodzinę do domu na obiad. Co to w ogóle za moda z wielkimi imprezami w lokalach? Przecież to nie wesele. A i koperty jak dla Młodej Pary teraz w modzie. Poyyebalo ludzi ostatecznie.

Gość gość
mój mąż nie jest chrzestnym, tylko wujkiem

Gość gość
a dziecko ma smartfona jak nie to polecam LG leon kosztuje 390 ostatnio sobie kupiłam bo tani jest fajny niedrogi ale dzieci jak to dziec***ewnie by wolały galaxy s6

Gość gość
No to jak tylko wujkiem, a młoda nie ma smarfona to może jakis? Samsung Grand Prime nie jest najgorszy za 500 z hakiem jakoś.

Gość gość
no ja tego nie skomentowałam, jak usłyszałam ze ta kasa by poszła na sale. Na początku myśleliśmy ze kase do koperty sie włoży i cześć, bo moze na cos zbiera, pożniej tak z ciekawości zapytałam, czy moze jednak mała by chciała jakiś prezent, na ale jak usłyszałam tekst, że to ma być na sale to powiedziałam ze ani złotówki nie zobaczą

Gość gość
ja na swoją komunie chciałam kasę dostałam tylko jeden prezent pierścionek od chrzestnej mojej mamy który dopiero dziś na mnie pasuje :D od własnej nie dostałam nić nawet kasy tylko kartkę z życzeniami ogólnie zebrałam 1tyś zł dostawałam po 100-200zł pieniądze przeznaczyłam na swój pierwszy komputer dodam że komunie miałam w 2000roku

Gość gość
no myślałam nad telefonem, ale wiadomo ze do komórki trzeba kupić karty, albo opłacac abonament, nie wiem czy to by sie rodzica spodobało, a fakt, że ona komórki nie ma

Gość gość
my w tym roku też chyba pójdziemy na komunie do męża siostrzenicy i dajemy 250 zł bo mała zbiera na laptopa i wiem,że rodzice dadzą jej te pieniądze...

Gość gość
tylko widzisz, twoi rodzice byli uczciwi w stosunku do ciebie, przeznaczyłas pieniążki na konkretną rzecz, która ty chciałas sobie kupic, a tutaj jest jasno okreslone na co pójdą pieniądze

Gość gość
za te 250 zł, to cie tutaj za chwile zjadą od góry do dołu, ja zaproponowałam 300 to widzisz jakie ryje co poniektórzy powstawiali

Gość gość
To co, chyba za 20zł miesięcznie mogą jej kupić doładowanie... to jedyna karta a nie "karty"

Gość gość
Kup za te 300,00zł kolczyki i po sprawie.

Gość gość
A może dołóżcie trochę i wykupcie dziewczynce kurs językowy.

Gość gość
dzieci z kolczyków się nie cieszą co do smartfona jak ktoś też da taki prezent i będzie droższy to będzie siara ale zazwyczaj ludzie nie chcą się kłopotać i dają kasę

Gość gość
no jak dla mnie to moga, nawet za 30. to nie jest majątek, tylko czy rzeczywiscie będą kupowac? czy ja kupie telefon, doładuje np. za 50, kasa sie skonczy i telefon pójdzie do szuflady, albo co gorsza do lombardu

Gość gość
w zeszłym roku szliśmy na komunię do męża siostrzeńca i kupiliśmy mu zegarek za 70 zł bo na nic lepszego nie zasługuje bo do niczego nie ma szacunku,wszystko zaraz musi być popsute...poza tym nie lubimy ich stąd ten tani prezent...4 lata temu szliśmy do męża siostrzenicy to kupiliśmy aparat,karte pamięci i akumulatorki,wyszło 250 zł...w tym roku idziemy do męża drugiej siostrzenicy to daje my pieniądze bo dziewczynka zbiera na laptopa...4 lata temu byliśmy na komunii u mojego chrześniaka to daliśmy 700 zł

Gość gość
Jak to jest taki margines społeczny że telefon dadzą do lombardu... własnemu dziecko zabiorą i sprzedadzą to równie dobrze wszystko co kupisz może iść do lombardu :D :D kolczyki również :D:D

Gość gość
no ja tez na początku chciałam dac forse, bo mi sie po prostu nie chciało wymyślac prezentów, ale jak usłyszałam ze kasa ma isc na oplacenie sali to stwierdziłam ze to juz przegięcie pały i trzeba prezent wymyślić