Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anna_15

Sokoterapia

Polecane posty

Hejka, mam takie pytanko: czy jeździcie na turnusy zdrowotne? Chodzi mi nie o turnusy odchudzające, ale takie na których można zregenerować i oczyścić swój organizm. Słyszałam o turnusach zdrowotnych dra Radwańskiego w Łebie. Doktor przygotowuje specjalną dietę, do tego pije się świeżo wyciskane soki, są różnego rodzaju badania, zabiegi i konsultacje. Brzmi mega ciekawie, a najwyższy czas zadbać jakość o siebie :)

Gość gość
Ja polecam sokoterapię. Najlepiej zamów sobie soki na curattio i bedziesz miała sokoterapie w domu. Super sprawa bo soki sa dobre w smakui nie jest się po nich głodnym!

Gość gość
A ja uważam, ze lepiej jeść owoce o warzywa - cennego błonnika nie wyrzucamy. Warzywa duszone, smażone to podstawa codziennego jedzenia. A turnus odchudzania czy sokoterapii to tylko wstrzas dla organizmu, zupełnie niepotrzebny.

Gość gość
Ja z 3dniowej terapii sokami curattio jestem bardzo zadowolona. Czuję się teraz lepiej, zdrowiej, mam więcej energii po prostu.

Gość gość
sok jest najzdrowszy zaraz po przygotowaniu, góra kilka godzin po i nikt mi nie wmówi, że 3 dni po wyciskaniu jest jeszcze pełen witamin i enzymów - wiec zadne "swieże" soki wysyłane kurierem nie wchodzą według mnie w grę. Poza tym wyciskarka kosztuje kilkaset złotych (ja swoją kupiłam za 1500 zł) - więc przy wysokim koszcie soków z netu po kilku "kuracjach" koszt się zwraca. Lepiej robic samemu.

Pewnie. Sokoterapia to świetna sprawa ale uważam, że robienie samemu soków jest dużo zdrowsze niż kupowanie gotowych. Coś w nich zawsze musi być dodatkowego co je ulepsza. Niestety www.100club.pl

Gość Olimka
a ja kupuję gotowe curratio i one nijak sie mają do tych sklepowych! to jest dopiero zdrowy , pełen witamin i wartościowy sok!

Gość AnniaZ
Soki warto sobie robić samemu, ale niestety to dość problematyczne z uwagi na to, że sprzęt do tego, by je robić wcale do tanich nie należy :( A z drugiej strony zakup soków od firm cateringowych to też duży koszt. Mi akurat zdarzyło się wybrać na krótki weekendowy detoks za miasto, do Dymaczewa: http://szablewski.pl/instytut :D Nie dość, że soczki, to i wczasy. No i kilogram mniej na wadze, więc polecam takie zestawienie

Gość Onion

Jak pić soki to własnie takie robione w domu. Ja mam wyciskarkę wolnoobrotową Hurom i polecam zakup każdemu, naprawdę pyszne soki da się w niej zrobić i  bardzo różnorodne. To o niebo zdrowsza wersja niż takie kupowane gdzieś w marketach