Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samodzielne siadanie

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do mam kiedy wasze dzieciaczki tak samodzielnie usiadly?

Gość gość
Jak miał 6 mcy. Ale to dość wcześnie, z tego co widzę zwykle ok. 9 mca dzieci same siadają.

Gość gość
8,5 miesiąca

Gość gość
i połączył siadanie z wstawaniem

Gość gość
Pytam bo to moje pierwsze dziecko ma 7 miesiecy no i samodzielnie nie siedzi oczywiscie podciaga sie ale tak sama to jeszcze nie a to znaczy nie mam czym sie martwic

Gość gość
6 miesiecy a stoi od 7 miesiaca trzymajac sie za szczebelki

Gość gość
próbował siadać koło 7 miesiąca, ale to był taki siad pochylony to przodu. przed 8 miesiącem zaczął raczkować i jakby zapomniał o siadaniu. Zaczął wstawać przy szczebelkach. A nie lubił siadać. Teraz ma 9,5 miesiąca i właśnie nie dawno polubił siadanie. Każdy dzieciak rozwija się w innym tempie. Pamiętaj jedno, że im wcześniej tym gorzej. Moja córka wszystko robiła znacznie wcześniej i niestety skończyło sie na rehabilitacji. Kręgosłup nie był na to przygotowany:(.

Gość gość
Starszy mial 7 mies, a młodszy 8 mies. Mówisz, że się podciągania, jak sądzę chodzi Ci o podciąganie się, gdy trzymasz malucha za rączki? Ale to nie ma nic wspólnego z samodzielnym śniadaniem, bo niemowlak siada z pozycji leżącej na brzuszku ;)

Gość gość
N o to jestem spokojna na wszystko przyjdzie czas

Gość gość
Nie nie jak biore za raczki tylko np.jak lezy tak troszke wyzej glowka na poduszce to sama sie podciaga i usiadzie ale wtedy leci do przodu nie moze zlapac rownowagi

Gość gość
Dzieki dziewczyny bo ja czasami mam wrazenie ze moze cos nie tak jak slysze ciagle a ona jeszcze nie siedzi?

Gość gość
Moja miała 8msc jak raczkowała, a 9 msc jak usiadła sama :-D

Gość gość
Moja corka ma 7 miesiecy i kazdy i co ona jeszcze nie siedzi juz mnie wkurzaja

Gość gość
Moj najpierw nauczyl sie siadaci I bylo to na kilka dni przed ukonczeniem 6 miesiaca.. I bylo to na tyle dziwne ze nie umiał jeszcze siedzic sam.. Wiec gdy siadal to poprostu sie przewrocal. Siedzic nauczyl sie kilka dni pozniej.Mam nawet nagrany filmik.

Gość gość
corka miala chyba 8 albo 9msc jak zaczela samodzielnie siadac.Niby pozno ale kilka dni pozniej zaczela raczkowac,a na 11msc juz sprawnie biegala.Kolezanki corka natomiast samodzielne siadanie opanowala w 6badz 7msc,ale za to raczkowanie zaczela przed skonczonym rokiem,a nauke chodzenia rozpoczela w 14msc. Nie ma co sie martwic na zapas. Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. Najwazniejsze sa postepy dziecka.