Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to imię jest ładne?

Polecane posty

Gość gość

Podoba się Wam imię Kinga??? Mi nie bardzo, jednak sama tej decyzji podjąć nie mogę i muszę się do niego przekonać. Teoretycznie podobało mi się i miałam je w planach ale koleżanka kiedyś mimo chodem wspomniała że jej się nie podoba. I jakoś teraz mam mętlik. Proszę o rady.

Gość gość
Bardzo mi się podoba

Gość gość
moze być

Gość gość
każdemu co innemu się podoba, jak dla mnie szału nie ma ale złe też nie jest

Gość gość
imię jak imię, pierwowzór to Kunegnda zdrobnienie Kinia.

Gość gość
Kunegunda to nie Kinga. Właścicielka tego imienia w dowodzie nie ma napisane Kunegunda tylko Kinga. Kinia jak najbardziej mi się podoba;)

Gość gość
Kinia jak wielka baba z nadwaga xd

Gość gość
Nie jest zle, ale jakies super tez nie. Jednak to Tobie ma sie podobać - Ty do konca zycia bedziesz tak wolac na swoje dziecie

Gość gość
gość dziś Kunegunda to nie Kinga. Właścicielka tego imienia w dowodzie nie ma napisane Kunegunda tylko Kinga. Kinia jak najbardziej mi się podobaoczko.gif x Mylisz się. Kinga to węgierskie zdrobnienie niemieckiej Kunegundy, które funkcjonuje osobno. xx Autorko, jeśli ci się podoba, to nie patrz na koleżankę. Osobiście ci odradzam, bo mając w domu Kingę, mam osóbkę o bardzo silnej osobowości, chodzącą własnymi drogami i niesłuchającą nikogo :) Ponoć Kingi tak mają. Możesz zaryzykować. Kiedyś z koleżanką słyszałyśmy jak pewna mama, woła swoją córkę pewnym imieniem. Powiedziałyśmy wtedy sobie, że imię brzydkie. Po latach ja jednak dałam tak na imię drugiej córce, bo się mężowi podobało. Nie wyobrażam sobie teraz tego dziecka z innym imieniem.

Gość gość
A więc jakie Wam się najbardziej podoba. Jak mała dziewczynka jest Kinga to mogło być lepiej a jak to dorosła osoba to mój kumpel bad boy stwierdził, ze zajefajne imię. I tak da swojej córce jeśli ja bedzie miał. No i nie wiem na czym stoję. Ale chyba takie złe nie jest nie ? Czy załamka?

Gość gość
Twoja córka ma na imię Kinga? Dobrze wywnioskowałam? Właśnie mojemu też się podoba i wiesz jak to jest. Nie chciałabym popełnić błedu.

Gość gość
Jak masz watpliwosci to nie dawaj "Zalamki" nie ma, ale gusta sa różne. Kinga jest w miare uniwersalne, pasuje do wielu nazwisk, nie jest pretensjonalne. Ale ja np. Tez mam takie proste imie - zawsze mnie razilo, ze nie mam formy pelnej i zdrobnionej. Ja lubie imiona, ktore maja kilka form z gory. A nie wymyslanie jakichs -iczek, -niun itp.

Gość gość
A czemu załamka? Imię normalnie, niezmanierowane. Kolega córki Japończyk, zachwycony imieniem. Mała Kinga to Kinia, Kingusia. Z tego imienia nie da się zrobić czegoś prostackiego, jak w przypadku np Krystyny. Ładne imię Krystynka zmienia się w Krycha, Kryśka. Katarzyna, którą można wołać Katarzynką, lub Kasią zamienia się w pospolitą Kaśkę.

Gość gość
Ahh mam to gdzieś co pomyślą sobie inni. A Weronika? Mam złe wspomnienia z osobą o tym imieniu i z góry założyłam, że absolutnie nie.

Gość gość
Wiecie podobało mi się to imię bardzo nawet. Właśnie o to chodziło, że nie można powiedzieć brzydki tym imieniem do dziecka. Kinga, kinia,kinguś. Dokładnie a nie mówić później np. Krycha.

Gość gość
gość dziś Twoja córka ma na imię Kinga? Dobrze wywnioskowałam? Właśnie mojemu też się podoba i wiesz jak to jest. Nie chciałabym popełnić błedu. x Tak, ma na imię Kinga. Wiem, nie chciałabyś czuć dyskomfortu, że jednak nie. Zrób tak, wybierz sobie jeszcze jedno imię, czy dwa i poczekaj do porodu. Dziecko ci samo powie, czy chce być Kingą, Martą, czy Kaliną. Nic na siłę. My mieliśmy 2 wybrane. Mężowi spodobało się w 8 miesiącu trzecie. Ale trzymam to dziecko na rękach i ni chu chu mi to imię mężowe do tego dziecka nie pasuje. Przecie Kinga pełną gębą. Nie, nie, to jest Kinga. Za to druga córka tak jakby się z tym imieniem mężowym urodziła. I jest tak jak pisałam wcześniej, nie wyobrażam sobie innego imienia dla drugiej córki. Koleżanka niech się wypcha, nie podoba się jej, to trudno, sama pewnie nazwie córkę milionową Julią, albo zmanierowaną Nikolą.

Gość gość
Dzięki za radę. Chyba poczekam. Ale uparł się na Kingę ;) mi też się podobało ale ktoś namięsza w głowie i potem problem. Mówię Ci to imię mi sen z powiek spędzało. Trafiłas koleżanka ma Julię. Druga podobno ma być Angela ale mowi , ze mąż się nie zgadza na nie.

Gość gość
A co myślicie o imieniu Natalia ? Chce tak nazwać córkę, ale nie jestem pewna..

Gość gość
Natalia jak Natalia tak sobie. Juz lepiej Kinga

Gość gość
gość dziś Dzięki za radę. Chyba poczekam. Ale uparł się na Kingę oczko.gif mi też się podobało ale ktoś namięsza w głowie i potem problem. Mówię Ci to imię mi sen z powiek spędzało. Trafiłas koleżanka ma Julię. Druga podobno ma być Angela ale mowi , ze mąż się nie zgadza na nie. x Ha ha ha czyli koleżanka leci modą he he. Drugie hamerykańskie brzmienie, jakby nie mogła dać normalnej naszej Andżeliki. Tym bardziej ją pierdziel. No cóż, zero własnej inwencji. Gadam ci, weź sobie wybierz jeszcze ze dwa. Przeleć se cały kalendarz na androida w telefonie (mnóstwo imion), a jak się dziecko urodzi, to sobie samo wybierze. Dzisiaj np w kalendarzu masz Gabrielkę, Żaklinkę, albo włoską dziewczynkę Zytę. Coś ci na pewno w oko wpadnie.

Gość gość
Tak masz rację. Już mam drugie;) Nawet już w połowie dał się przekonać ;) ale mimo wszystko Kinię też biorę pod uwagę.

Gość gość
Kinga ładnie brzmi jeszcze Lidka i Gabrysia mi się podoba. Pola też ładnie. Dla dziewczynki miałam kilka typów a tu się majowy synek szykuje i mamy z mężem problem z imieniem.

Gość gość
No właśnie ;) ja miałam super imienia dla chłopca a tu bum i dziewczynka i on, że musi być Linia jeszcze jeden pomysł dał ale odrzuciłam.;) ale dla chłopca i tak wykorzystał am 1,5 roku wcześniej.:) i faktycznie nie wyobrażał sobie innego imienia dla niego:-)

Gość gość
* Kinia