Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość01

hemoroidy

Polecane posty

Gość gość01

Witam! Czy któraś z was używała kalium na hemoroidy ??

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Oooo..to jest problem.Długo schodzą, ja używałam czopki. Ale około 3miesiace musiałam infekować @_@

Gość gość01
Mam już 2 lata hemoroidy i mam już dosyć:/ nie da się z tym żyć :( pomóżcie proszę

Gość gość
Możesz usunąć chirurgicznie. 2 tygodnie prawie nic nie robisz. Razem 6 tygodni pooperacyjnego gojenia. Jeśli bardzo cierpisz to zabieg jest najlepszym wyjściem i warto. Współczuję.

Gość gość
przy hemoroidach najważniejsze jest unikanie zaparć, inaczej nawet po usunięciu chirurgicznym zaraz pojawią się znowu, trzeba pilnować odpowiedniej diety i stosować dicopeg w razie kiedy się zaparcia zdarzą mimo wszystko

Gość kotecka88
Hemoroidy da się leczyć, można sobie poprawić komfort zycia. Jedna kwestia to odpowiednia wiedza na temat tego schorzenia, a dryga - poddanie sie odpowiedniemu leczeniu. Domyślam się, że to ciężka i nieprzyjemna dolegliwość, ale nie ma się co załamywać. Np. tutaj https://zdrowie.enel.pl/artykul/praca-biurowa-a-hemoroidy-jak-zapobiegac-i-leczyc-zylaki-o***tu znalazłam sporo informacji na temat leczenia. Poza tym, że istnieje wiele metod leczenia, to dobrze też zadbać o nieco bardziej aktywny tryb życia - na pewno nie zaszkodzi, a może pomoc. Myślę, że sport może tez polepszyć samopoczucie, tylko tyle i aż tyle.