Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjka

co robic??????

Polecane posty

Gość gośćjka

hej. jestem w 17 tyg ciazy, nie pracuje, w domu zrobie co mam zrobic, ugotuje i nie wiem co robic z wolnym czasem. Czuje sie źle bo wiem ze wiele osob pewnie chcialo by byc w takiej sytuacji tzn. miec caly dzień wolny, a ja go mam i strasznie marnuje .. więc kobietki powiedzcie co pozytecznego robic w domu by ten czas jakos lecial i bym nie czula ze go marnuje, tylko nie piszcie " posprzataj, ugotuj" bo to zajmuje mi 2 godz, a co z reszta czasu? ..

Gość gość
wiem, że zabrzmi to banalnie, ale ciesz się wolnym czasem. relaksuj się, słuchaj muzyki, czytaj książki, zadbaj o ciało, włosy. Ja miałabym mnóstwo pomysłów. Jako młoda mama na pewno będziesz czasami tęsknić za tym "nicnierobieniem", wiem, że nie da się na zapas wyspać i wypocząć, ale naprawdę, ciesz się tym czasem :)

Gość gość
wiem ze bede za tym tesknic :) ale naprawde nie wiem co robic? zastanawiam sie czy tylko ja sie w domu nudze, czy inni ludzie maja zajecia

Gość gość
Znajdz sobie hobby

Gość gość
ludzie co to znaczy znajdz sobie hobby? co mam nagle isc fotografowac przyrode albo zaczac jezdzic konno? powiedzcie co wy chcialybyscie robic gdybyscie mialy za duzo czasu

Gość gość
Polecam aktywność fizyczną i książki jeżeli lubisz. Oraz gruntowne porządki, bo potem może być trudniej ;-) Idź na kurs językowy albo prawo jazdy jeżeli nie masz.

Gość gość
wiecie co? az mi glupio ze sobie zajecia nie umie znalezc :p

Gość gość
Gdybym miała zdrową ciążę to na pewno bym wybrała jakąś aktywność fizyczną- basen, jogę, pilates... a co do rady- "znajdź sobie hobby"- wcale nie jest niepoważna. Bo w sumie, może konie nie, ale czemu nie miałabyś faktycznie zacząć fotografować tej przyrody? Ja lubię prace ręczne, w ciąży szydełkowałam, haftowałam (wiem, brzmi jak zajęcie dla babci ale potrafi na całe godziny wciągnąć), malowałam figurki Warhammera :P Czytałam książki hurtowo, odświeżyłam sobie wszystkie tematy z francuskiego przerabiane w liceum. Wszystko co mogłam na leżąco czy tam pół- leżąco. Teraz zajęłabym się pewnie jeszcze kolorowanką dla dorosłych. A przy zdrowej ciąży można dużo więcej. Zrób prawko jak nie masz, idź/wyjedź na jakiś kurs zawodowy albo hobbystyczny...

Gość pelikan12
możesz się dupczyć się z sąsiadem

Gość gość
Lepiej nic nie rob

Gość gość
Kup sobie podręcznik do gramatyki i naucz się, jak używać przecinków w zdaniu.

Gość gość
to musisz mieć małe mieszkanie. Ja mam duzy dom i dziecko i gotowanie, pranie, sprzątanie, zabawy i spacer z dzieckiem, śpiewanie piosenek, czytanie wierszyków. I zazdroszczę Ci :) wychodź może na spacery, czytaj książki itp. niedługo już nudy mieć nie będziesz :D

Gość gość
Jedynie glupi czlowiek sie nudzi.

Gość gość
Rada typu "znajdź sobie hobby" faktycznie jest mało pożyteczna- jeśli dziewczyna przez 20-30 lat nie znalazła sobie niczego co ją interesuje to i teraz nie znajdzie. Ja dużo czytałam, eksperymentowałam w kuchni, spotykałam się z dzieciatymi znajomymi na urlopach wychowawczych. A jak położyli mnie w szpitalu to nauczyłam się nawet czapki na drutach dziergać :P

Gość Jookka
Wielu już Ci to radziło i ja też się do tego dołączę, poczytaj sobie ;). Teraz w matrasie jest do -30% na książki, więc skorzystaj. A jeśli czytanie Cię nie bawi, to kup sobie takie kolorowanki dla dorosłych, też tam są.

Gość gość
ją bym poszła na kurs szycia albo fotografii bo zawsze chciałam.i jeszcze do tego kurs makijażu lub manicuru

Gość gość
akurat kurs szycia to jest zbędny wydatek, lepiej te pieniązki dołozyc sobie do maszyny, obecnie wszystkiego można się nauczyć z poradników z internetu. Fajny zbiór jest na http://przepisnaszycie.pl/home

Gość gość
ja byłam na zwolnieniu od 22 tygodnia ciąży i poza tradycyjnym sprzątaniem i gotowaniem, to codziennie starałam się jak najwięcej spacerować no i czytałam czytałam i czytałam :)