Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża nie ciąża zagubiona

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam do was pytanie odnośnie prawdopodobieństwa ciąży. O ile Hestia o możliwe w 24-25 dniu cyklu. Z partnerem nie używamy zabezpieczenia. Zawsze wychodzi tuż przed więc teoretycznie pełnego wtrysku w środku nie było. Ale jak wiadomo małe ogoniaste stworzonka są też w płynie tuż przed. 5-6 dni po wydawało mi się że dostałam okres. Ból podbrzusza sugerował okres ok przybył. Po wymianie tampona praktycznie był lekko czerwony. Brzuch przestał boleć po godzinie. Później kolejny tampon prawie suchy i tak kolejne 4 dni chodziłam z wkładka gdzie tylko rano pojawiało się delikatne płomienie w kolorze brudnego rozu (?) Bez skrzepow. Zdziwiło mnie to bo zawsze miałam regularne normalne okresy. Zaczęłam podejrzewać że może ciąża. Zrobiłam test w 8 dniu od potencjalnego zapłodnienia ale negocjacji. Podejrzewam że na test apteczny to za wcześnie. Nie miałam kiedy zrobić beta hcg bo pojechałam na wakacje. Szyjka macicy od tego czasu jest wysoko i bardzo miękka. Sluz był wodnisty i przezroczysty. Teraz jest 3 tydzień od tego dnia szyjka dalej rozpulchniona i wysoko, trochę więcej miejsca zaczęła zajmować natomiast sluz biały. Mdłości nie mam. Nic mnie nie boli. Drażnią mnie zapachy ale to może być tylko mój wymysł. Zrobię test dopiero jak wrócę z wakacji ale może wam coś przyjdzie do głowy. Chodź z tego co czytałam i o szyjce i o sluzie to ile kobiet tyle opini.

Gość gość
autorko spokojnie czekaj na termin nikt ci nie powie na podstawie opisanych objawów bo po pierwsze to ze ty stwierdzisz ze cos jest twarde, miekkie rozpulchnione nie znaczy ze tak jest-to moze byc subiektywne wrazenie po drugie testy sie robi w terminie spodziewanej miesiaczki- nie 8 dni po zaplodnieniu...:/nawet jak maja wrazliwosc za bardzo sie nakrecasz i swirujesz odpusc a objawy przychodza duzo pozniej mdlosci to ja mialam kolo 7 tyg

Gość gość
Nic dodać, nic ująć do wiadomości powyżej. Konkretna i miła odpowiedź. Pozdrawiam autorkę odp. powyzej :)

Gość gość
No ja zrobiłam kilka dni po terminie spodziewane miesiaczki której miesiączka nie mogę nazwać bo jej praktycznie nie było. Pierwszy raz miałam taka od 13 lat. Na wszelki wypadek jem kwas foliowy abym sobie później czegoś nie miała za złe. Następny termin powinien być po powrocie z wakacji ok 27-28 luty. Co do rozpulchnienia szyjki to jest taka bo wiem jaka mam jak jest twarda. Natomiast też wyczytalam że to rozpulchnienie może świadczyć o innych dolegliwościach :/