Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z zamieszkaniem razem

Polecane posty

Gość gość

Poznalem swoja dziewczyne na studiach. Oby dwoje studiowalismy daleko od domu. Po studiach jeszcze troche podrozowalismy i mieszkalismy w roznych miejscach. Po powrocie do miasta rodzinnego - duzego miasta, gdzie oby dwoje dostalismy prace, ona wprowadzila sie spowrotem do domu rodzinnego - jej rodzice maja duzy i dosc luksusowy dom. Ja wynajmuje mieszkanie i zaproponowalem jej aby sie do mnie wprowadzila, albo abysmy cos innego razem wynajeli. Ona nie chce... Co mam zrobic?

Gość gość
A musisz coś robić? Może nie jest gotowa na taki krok. Po co się już bawić w dom?

Gość gość
Mądra dziewczyna, że nie chce zamieszkać z Tobą bez ślubu.

Gość gość
Albo spotyka się z innym w swoim rodzinnym mieście.

Gość gość
Ta, tulko ciekawe czy ta madra dziewczyna sie z nim nie bzyka skoro taka mądra i bez slubu to nie :D Autorze - mam genialna rade. ZAPYTAJ JEJ czemu nie chce, a nie nas. I Ty sie do mieszkania wspolnego pchasz jak porozmawiac jak czlowiek nie potrafisz?

Gość gość
Mamy 31 lat. To jest nasze wspolne rodzinne miasto. Tylko, ze ja nie wrocilem do rodzicow - tylko wynajelem mieszkanie po powrocie ze studiow I kilkuletnich wspolnych wojazy. Ona wrocila do rodzicow.

Gość gość
Slubu brac nie planujemy - oby dwoje tego nie uznajemy. To tylko tak na marginesie aby rozwiac niektore kwestie ktore sa tutaj poruszane.

Gość gość
Widać jej nie kręcisz albo faktycznie do innego ma blizej od rodziców

Gość gość
Nie - ona napewno nie ma nikogo. Oprocz tego, uklada nam sie bardzo dobrze. Zwiedzilismy razem pol swiata, I jestesmy razem od 12 lat. Jak probowalam z nia rozmawiac, to powiedziala, ze wygodnie jej u rodzicow. Oni sa dosyc bogaci, I tam ma warunki ktorych nie bedzie miala w wynajetym mieszkaniu, ale mialem nadzieje, ze zrezygnuje z tego aby codziennie budzic sie kolo mnie.

Gość gość
Jeszcze dodam, ze w trakcie studiow wynajmowalismy pokoje w jednym mieszkaniu, a jak podrozowalismy po studiach, to juz mieszkalismy zawsze w jednym pokoju.

Gość gość
To się nazywa związek przechodzony. Szczerze to ma dziewczyna racje ,ze wróciła do rodziców tam będzie jej wygodniej. Juz dawno macie szal motylków za sobą i ona nie potrzebuje Ciebie na co dzień. Ślubu i dzieci nie planujecie to po co męczyć się razem na wynajętym. Znajdź dobra prace , wybuduj luksusowy dom to z nią zamieszkasz.

Gość gość
Dzieci chcielibysmy miec jak najbardziej.

Gość gość
Kiedy ? Za ile lat ?

Gość gość
Jak bedziemy na to gotowi. Aby miec dzieci najpierw trzeba stworzyc warunki ku temu, i teraz wlasnie to robimy.

Gość gość
Daj jej ultimatum!

Gość gość
Ty będziesz tworzył warunki u siebie ona u siebie i jak już będziecie gotowi to zrobicie dziecko.

Gość gość
Narazie pracujemy. Oby dwoje mamy dobre prace, i staramy sie z tego korzystac.