Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Jednak mi przykro

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Jednak mi przykro , ze nie dostane 500 z艂 na dziecko . Nasz doch贸d na osob臋 to ok 1000 z艂 .Oboje z m臋偶em pracujemy (ja na umow臋 zlecenie ) Czuje sie jakby moje dziecko by艂o gorsze tylko dlatego ze jest jedynakiem . Z przyczyn biologicznych wi臋cej dzieci nie mo偶emy mie膰.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
No iii ten g贸wniany program przeszed艂 ....pora偶ka .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorko ja w og贸le nie liczy艂am na cokolwiek...te偶 mam jedynaka, pr贸g dochodowy przekraczamy znacznie ale jak s艂ysz臋 o ludziach zarabiaj膮cych 600 tys na miesi膮c i deklaruj膮cych ch臋膰 pobierania tego 500 z艂 na dziecko to mi s艂abo (tak, tak, wiem, 偶e oni p艂ac膮 gigantyczne podatki, wszyscy pracuj膮cy p艂ac膮). Najlepiej rzuci膰 prac臋 i natrzepa膰 sobie dzieci, taka prawda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No ale przykre cz艂owiek pracuje uczciwe , odprowadza podatki i nagle okazuje sie, ze jedno dziecko to nie dziecko .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mnie te偶 jest przykro 偶e nie dostan臋 te偶 mam tylko jedno dziecko oboje pracujemy i nasz doch贸d przekroczy pu艂ap 800 z艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jedno dziecko to dziecko, bez przesady chodzi o wspieranie rodzin z dw贸jka dzieci i wi臋cej, 偶eby podnie艣膰 liczebno艣c narodzin nie kumacie? zr贸b sobie drugie to dostaniesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"zr贸b sobie drugie to dostaniesz" napisa艂am , ze nie mog臋 . Mam usuni臋ta macice.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jakim cudem ten program ma podnie艣膰 liczebno艣膰 narodzin ? Chyba tylko u patologi . Wi臋kszo艣膰 ludzi tak ma 2 dzieci i wi臋cej nie b臋dzie mia艂o . Jak niby ten program ma zach臋ci膰 pary bezdzietne do decyzji o pierwszym dziecku ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
we藕cie ju偶 przesta艅cie.... dlaczego uwa偶asz ze twoje dziecko jest gorsze? przecie偶 nikt nie bedzie chodzi艂 z napisem na czole ja dostaje 500 z艂! a nawet dobrze ze nie dostanie bo to znaczy ze dobrze sobie radzicie, nie macie najni偶szych dochod贸w i to raczej 艣wiadczy o waszej zaradno艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jest ci przykro autorko bo sta膰 cie na utrzymanie dziecka???ja tez nie dostane i nie ubolewam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak s艂ysz臋 o ludziach zarabiaj膮cych 600 tys na miesi膮c i deklaruj膮cych ch臋膰 pobierania tego 500 z艂 na dziecko to mi s艂abo (tak, tak, wiem, 偶e oni p艂ac膮 gigantyczne podatki, wszyscy pracuj膮cy p艂ac膮). Najlepiej rzuci膰 prac臋 i natrzepa膰 sobie dzieci, taka prawda. x zdecyduj sie bo sama sobie przeczysz przecie偶 bogaci nie rzucili pracy skoro maj膮 600 tys /mc trzepi膮 dzieic ale i zarabiaj膮 na nie i zapewnaim cie 偶e w swoimi podatkami op艂ac膮 nie tylko 500 z艂 na swoje dzieci ale i na inne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a dlaczego u patologii? uwa偶asz 偶e wi臋cej ni偶 3 dzieci to koniecznie patologia? Jak zazdro艣cisz to 偶u膰 prace i r贸b dzieci, zobacz jaka to ci臋偶ka praca! Te 500 z艂 ledwo na dziecko starczy a praca przy wychowaniu to praca 24 godz na dob臋 bez urlopu. A jak nie mo偶esz urodzi膰 to zaadoptuj, stw贸rz rodzinny dom dziecka itp. Jak wychowujesz si臋 na patologicznej dzielnicy to si臋 nie dziwi臋 偶e wszedzie patologie widzisz, ja na takiej dzielnicy nie mieszkam i tej patologii nie widz臋, widze za to kilka wielodzietnych rodzin, bardzo szcz臋sliwych. Jedna matka realizuje si臋 w pracy, chodzi do niej i odpoczywa od dzieci a druga realizuje si臋 w domu i ma prawo do tego 偶eby robic dzieci, sama odbiera sobie przez to lepsze 偶ycie na emeryturze ale jak tak chce 偶yc to jej sprawa! Niech rodzi i ja jej nie zazdroszcze bo wiem 偶e to bardzo ci臋偶ka praca! Jej dzieci beda pracowac na twoj膮 emerytur臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No ale przykre cz艂owiek pracuje uczciwe , odprowadza podatki i nagle okazuje sie, ze jedno dziecko to nie dziecko . x a kto m贸wi ze to nie dziecko? same si臋 nakr臋cacie takimi tekstami jakby艣 mia艂a drugie dziecko na pewno twoje wydatki skoczy艂by miesi臋cznie o to 500 z艂 jak nie wi臋cej wi臋c maj膮c jedno dziecko i tak oszcz臋dzasz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Program ma inne cele ni偶 wypisujecie. Ma za zadanie wspomaga膰 wielodzietno艣膰.. jedno dziecko ka偶dy zrobi, czy zarabia mniej czy wi臋cej. Ka偶dy chce mie膰 cho膰 jednego potomka. Decyzja o drugim dziecku jest ciezsza dlatego tu pojawia sie pom贸c pa艅stwa. Mnie np przekonuje do drugiego dziecka, wiem 偶e b臋dzie mi 艂atwiej jakbym mia艂a drugie z programem 500+ . P贸ki co jestem w 17 tyg pierwszej ci膮偶y i nie ubolewam nad tym 偶e m贸j syn nie dostanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"zr贸b sobie drugie to dostaniesz" napisa艂am , ze nie mog臋 . Mam usuni臋ta macice. x to adoptuj jak tak bardzo chcesz to 500 z艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Program ma inne cele ni偶 wypisujecie. Ma za zadanie wspomaga膰 wielodzietno艣膰.. jedno dziecko ka偶dy zrobi, czy zarabia mniej czy wi臋cej. Ka偶dy chce mie膰 cho膰 jednego potomka. Decyzja o drugim dziecku jest ciezsza dlatego tu pojawia sie pom贸c pa艅stwa x BRAWO dok艂adnie o to chodzi przy dw贸jce dzieci masz dwa razy wi臋cej pracy i wydatk贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"go艣膰 dzi艣 Jest ci przykro autorko bo sta膰 cie na utrzymanie dziecka???" ( autorka tematu ) Nie chodzi o to . To ze osoby bogate dostaja to ok . Placa podatki a tak ma艂o pomocy dostaj膮 od pa艅stwa . Naprzeciwko mojego bloku zrobili mieszkania socjalne (stary budynek po sp贸艂dzielni ) , Tam pary maja po 5 -6 dzieci . Przychodzi lato to siedz膮 z tymi dzie膰mi caly dzie艅 na dworze . Nikt z rodzic贸w nie pracuje . Moja brat ma firme i ostatnio jak zak艂ada艂 tam piecyki ( op艂acane przez miasto ) to wi臋kszo艣膰 z tych os贸b otwarcie mowi ,ze teraz do pracy nie p贸jd膮. Bo jak dostana kase na dzieci + wszystkie zasi艂ki z opieki to nie op艂aca im sie tyra膰 za 1300 z艂 . Za to mojemu bratu powiedzieli, ze jest frajerem ze tak tyra . Boli mnie taka niesprawiedliwo艣膰., boli ze nie docenia sie os贸b uczciwie pracuj膮cych .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
za 1300 z艂 to jest tyranie niestety, a brat zarobi zapewne sporo wi臋cej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z czego wy sie cieszycie ? Dopierdol膮 nam takie podatki, ze b臋dziecie kwicze膰 i j臋cze膰 jak wam ci臋偶ko . . Wasze dzieci do ko艅ca zycia b臋d膮 spala膰 te kredyty . Na program 500 + nie ma kasy . Jak my艣licie sk膮d ja wezm膮 ??? kto b臋dzie utrzymywa艂 patoli ktorzy produkcja nast臋pnych patoli ? Za 4 lata pis p贸jdzie w odstawk臋 i program zniknie . Wtedy bedzie lament i bieda .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wy tylko o patologii m贸wicie ile jest naprawd臋 takich os贸b??? zdecydowana wi臋kszo艣膰 os贸b podreperuje sobie bud偶et i wyda te pieni膮dze na dzieci!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Malo masz patoli ? Popracuj sobie rok w opiece to ci sie oczy otworz膮..

Udost臋pnij ten post