Gość gość Napisano Luty 11, 2016 "Wiekszosc uchodzcow ma nierealistyczne informacje o Skandynawii - mowi Jenny Sorensen Myrvoll, kierowniczka osrodka za kolem polarnym, komentujac reklame znaleziona na syryjskiej stronie internetowej. Przedstawia ona zdjecie luksusowego hotelu z basenem, polem golfowym i spa jako norweski osrodek dla uchodzcow. Nawiazuje tez do przypadku 50letniej Syryjki o imieniu Aisha, ktora przyleciala z Dubeju do Moskwy i przybyla do Norwegii przez Murmansk. - Jestem zaszokowana niskim standardem Norwegii, a osrodek w ktorym mnie zakwaterowano nie nadaje sie dla ludzi. Poza tym na granicy nie bylo bagazowych i sama musialam dzwigac walizke - powiedziala w reportazu telewizyjnym. - Po 2 mcach norweskiej katorgii wyjezdzam stad, bo u mnie zycie jest luksusowe, a nie tak prymitywne jak u was, a poza tym jest cieplej- powiedziala odbierajac bilet lotniczy i kilka tysiecy dolarow kieszonkowego, zafundowane przez norweskich podatnikow. :D :D :D Toz to sie w d***e nie miesci, co ci imigranci we lbach maja :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach