Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Punkty za szczepienia przy przyjeciu do przedszkola?

Polecane posty

Gość gość

Słyszeliście o takim pomyśle? Podobno maja dawać 32 punkty za aktualne szczepienia. To dzieci bez szczepień przecież nie będą miały żadnych szans. W ogóle te kryteria sa dla mnie dziwne. 1punt od godziny jaka dziecko będzie miało spędzać w przedszkolu, kryteria dochodowe, najbardziej mnie zdziwiły dodatkowe punkty za posiadanie kuratora. To absurd.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Idź spać co? Ja p*****le wszędzie p tym Namysłowie naj****e. Tak lubisz ten namysłów to tam zamieszkaj. Wszystkie tematy zaśmiecasz. Nie widzisz debilu ze to nie o Namysłowie?

Gość gość
Ja bym nie chciała aby moje dziecko (nie mam dziecka,wiec hipotetycznie ) chodziło do przedszkola z patologia albo nieszczepionymi oszolomami. Sama sie nie szczepie, jestem dorosla,ale bachorki kichaja ,kaszla, latwo choruja,trzeba je szczepic.

Gość gość
A wiesz o skutkach szczepionek? Tak zwany NOP. Niby występuje rzadko ale ze zdrowego dziecka może zrobić warzywo. Nie masz dziecka wiec nie rozumiesz narazie. Sama kiedys myślałam ze szczepienia sa potrzebne, dobre itp. Ale jak córka znajomych po szczepionce 6 w jednym cofnęła się bardzo w rozwoju to mnie to zastanowiło. Zaczęłam zasięgać z różnych źródeł informacji i Okazuje się że to wcale nie takie dobre jak mówią zwolennicy.

Gość gość
Oczywiście, że szczepienia mogą wywoływać NOP ale to wynika raczej z cech osobniczych takiego maluszka albo z niewłaściwego przechowywania szczepionki. Małe dzieci trzeba szczepić, bo nawet karmienie piersią nie daje 100% ochrony przed różnego typu drobnoustrojami, coś o tym wiem. A najważniejsze, żeby dziecko w czasie szczepienia było bezwzględnie zdrowe i w domu wszyscy muszą być zdrowi.

Gość gość
gość dziś Taaaak??? To dalej dowalaj dziecku 6 różnych niebezpiecznych patogenów jednocześnie. Nie szczepi się na każdą pierdołę, którą sobie wymyśli nasz cudowny koncern farmaceutyczny.

Gość gość
Absolutnie sie zgadzam z osoba wyżej . Ciekawe dlaczego lekarze swoich dzieci nie szczepią tymi 6 w jednym? Bawić się w loterie? Albo się cos stanie albo nie? Zafundować dziecku autyzm albo cos jeszcze innego. W pl nie dokumentuje się NOP. Ja mysle ze szczepienia nie sa zle ale ludzie, z głową wszystko. Kto to wytrzyma 6 szczepionek na raz. A ze szczepienia maja być warunkiem przyjęcia do przedszkola to jest absurd. Szczepienia nie dają 100% zabezpieczenia przed daną chorobą wiec zachorować może zarówno dziecko szczepione jak nieszczepione.

Gość gość
Nie słyszałam o takim pomyśle w Polsce, ale dopiero od niedawna zaczęłam się interesować szczepieniami, więc może jeszcze wszystkiego nie wiem. W każdym razie słyszałam, że np. w Niemczech szczepienia są dobrowolne, ale posyłając dziecko do żłobka czy przedszkola i tak musi być zaszczepione, więc na jedno wychodzi. Też jestem za szczepieniami, również tymi dodatkowymi na pneumokoki i meningokoki ale uważam, ze nasz kalendarz powinien zostać unowocześniony.

Gość gość
W Polsce chyba czegos takiego nie ma. Ja słyszałam, że w krajach zachodnich choć nie ma obowiązku szczepiennego to przyjmują do przedszkoli dzieci tylko zaszczepione. W efekcie wiec dzieciaki są i tak szczepione i tak, tyle że w późniejszym wieku.