Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urodzilyscie w wyznaczonym terminie?

Polecane posty

Gość gość

Czy +/- te dwa tygodnie? Jesli wczesniej to jakies byly przeslanki wczesniejszego porodu?

Gość gość
2 dni przed terminem

Gość gość
Ja dopiero w 41 tygodniu po indukcji porodu

Gość gość
Ja urodzilam dokladnie w wyznaczony dzien

Gość gość
urodzilam dokaldnie tydzien po terminie, juz mialam skierowanie do szpitala i w nocy zaczely sie skurcze

Gość MamaMloda39
Termin wg usg miałam na 20 a urodziłam 18. Przesłanek brak. A wg miesiączki urodziłam 9 dni po terminie. Poród wywolany masażem brodawek. Rada poloznej ktora mówiła ze naturalną oksytocyna lepsza niż sztuczna. Mialam masowac brodawki tak jakby dziecko ssalo pierś. 15 min jedna i 15 min druga a później 30 min przerwy. Pamiętam ze poszłam do toalety i zaczęłam masaz skończyłam akurat jedna pierś i przyszedł mąż a czułam ze twardnieje mi brzuch. Więc poszliśmy na spacer wkoło szpitala (5 dni po terminie wzięli mnie na oddział) i miałam takie jakby skurcze co 2 min. Poszliśmy do poloznej zrobiła ktg i faktycznie wykazało drobne skurcze a ze byl to wieczór to pogonilam męża do domu a sama poszłam spać póki mogłam. Rano zaczęły mi odchodzić wody . O 7 przyjechał juz mąż. Koło 8 zaczęło sie pobolewanie brzucha ale znosnie bo cala noc miałam skurcE co 20 min i to takie jakby miesiączka miała się zacząć. Około 9 sztuka zaczęła sje rozwierac a o 12.50 urodziłam ;)

Gość gość
urodziłam 2 tyg po terminie z OM a tydzień po terminie z usg

Gość gość
ja 8 dni po wywyolany oxy

Gość gość
Pierwsze dziecko urodziłam 6 dni przed terminem...Żadnych oznak wcześniejszych nie miałam...po prostu odszedł czop i szyjka zaczęła się otwierać...drugie dziecko - miałam planowaną CC 8 dni przed terminem. Do tego czasu poród się nie rozpoczął.

Gość gość
I dziecko-termin 6 i 13 a ur.31czyli wczesniej,a drugie dziecko-termin na 8 a ur 4 miesiac wczesniej przez cc.

Gość gość
Ja urodziłam pierwsze dziecko dzień po terminie, drugie 3 dni po teeminie wyznaczonym przez lekarza, ale w dniu terminu, który wyliczyłam sobie sama. Chcesz to i Tobie wyliczę.

Gość gość
Ja termin mialam na 25.05 a urodzilam 31.05

Gość gość
7 dni przed rozwiązaniem mialam 4 cm rozwarcia, wtedy zostalam przyjeta na oddzial a urodzilam dokladnie 6 dni przed terminem z usg ☺

Gość gość
14 dni przed terminem i 3 dni przed terminem. Zero wcześniejszych przesłanek. Wręcz przy 2 dziecku poszłam spać normalnie, a ok 2 obudziły mnie skurcze.

Gość gość
Porod wywolany 9 dni po terminie