Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mój facet może się zrzec ojcostwa kiedy dowiedział się że nie jest ojcem

Polecane posty

Gość gość

Hej, jestem z facetem który jest po rozwodzie - ma jedno dziecko. Powoli kojarząc fakty doszłam do wniosku że istniej***ardzo duża doza prawdopodobieństwo iż on nie może być ojcem. Skonfrontował się z byłą żoną, oczywiście awantura, zostałam parę razy zwyzywana przez nią i jej matkę. Ale w końcu mój partner zrobił test i okazało się że nie jest biologicznym ojcem tego dziecko - test dla sprawdzenia został jeszcze wykonany ponownie. Moje pytanie - czy on teraz może się zrzec - dowiedział się że nie jest ojcem 3 dni temu, dziecko ma 7 lat. Ale to nie jest jego dziecko i ja bym chciała mieć z nim nasze. Do tego czy musi płacić dalej alimenty?

Gość gość
na zrzeczenie sie ojcostwa ma poł roku a nie 7 lat nie może

Gość gość
I to alimenty też musi płacić? Dla mnie to chora sytuacja i zastanawiamy się czy nie pozwać jego byłej o zatajanie tej informacji.

Gość gość
nie pisz bzdur jak nie wiesz na zaprzeczenie ojcostwa jest pół roku od daty urodzin dziecka

Gość gość
jest ojcem z domniemania, jako mąz matki prawo na ten temat mowi tak Mąż matki może wytoczyć powództwo o zaprzeczenie ojcostwa w ciągu sześciu miesięcy od dnia, w którym dowiedział się o urodzeniu dziecka przez żonę, nie później jednak niż do osiągnięcia przez dziecko pełnoletności. Powództwo przez męża matki powinno być wytoczone przeciwko matce dziecka i samemu dziecka.

Gość gość
W monecie kiedy sie dowie kieruje wnosek do sądu, może wygrać tylko musi mieć pożądane argumenty i prawnika dobrego.

Gość gość
nie pisz bzdur, termin jest nieprzekraczalny po tym terminie wniosek moze zlozyc wylacznie prokurator wiec jesli juz ma cos zlozyc to doniesienie do prokuratury

Gość gość
Nie do sadu tylko do prokuratury sklada sie wniosek o zaprzeczenie ojcostwa a nastepnie prokurator wnioskuje do sadu. Aha do wniosku trzeba dolaczyc wyniki testu dna.

Gość gość
Po pierwsze to nie nazywa się to zrzeczenie . Po drugie rzeczywiscie ma 6 miesięcy od momentu koedy sie dowiedzial ze w ogole ma dziecko. Mozliwa jest sytuacja ze kobieta wyjezdza na drugi koniec swiata rodzi jego dziecko i nagle po 7 wraca i mowi mi ze ma dziecko. Więc 6 miesięcy od dowiedzenia się. Ale prokurator może to zrobić zawsze, choć nie musi. Jako powód podaje dobro dziecka ( bo powinno znać swoich rodziców, dobro wykiwanego faceta, np prawdziwy ojciec mieszka z tym dzieckiem a nie pracuje i utrzymuje się alimentów rogacza). Wreszcie taka sytuacja jest dobitnym dowodem na zdradę zony a co za tym idzie rozpad związku z jej winy a wtedy można ja wykończyć finansowo równie skutecznie. Zazwyczaj wtedy chcą ugody.

Gość gość
A z dzieckiem ?! Po 7 latach dowie sie ze tatuś to nie tatuś:-( Psychika siada na całe życie.:-( To nie matka dostanie w d ...tylko dziecko! Tak ci zależy żeby Twoj partner miał wiecej kasy na Ciebie? Dzis jest z toba jutro bedzie z inną.A ty bedziesz wspólwinna cierpienia tego dziecka.Czasem trzeba pomyślec o tych najmniejszych ,bezbronnych którzy nie są niczemu winni a płacą najwyższą cenę za błędy rodziców :'(

Gość gość
Mozemy nie mowic dziecku az dorosnie ale niech nie bierze pieniędzy.

Gość gość
Poza tym to chyba wina matki. W ogóle wydaje mi się ze największą kara dla puszczalskiej żony to powiedzieć temu dziecku jak będzie miał kilkanaście lat. Wtedy samo wymierzy sprawiedliwosc swojej mamusi.

Gość gość
Ale napisałam, że chciałabym mieć dziecko z moim facetem. Chcemy mieć wspólną przyszłość! To dziecko nie jest jego, nie jest więc jego obowiązkiem, a konsekwencje powinna brać matka.

Gość gość
I myślę ze to może być argumentem dla sądu ze chce założyć rodzinę i miec swoje dzieci.

Gość gość
wszyscy rozumieja co napisalas, swoje dziecko mozecie miec niezaleznie od tego czy bedzie twoj partner ojcem poprzedniego czy nie przeciez

Gość gość
Polskie realia są takie ze nie każdego stać na dwójkę dzieci. A szczególnie gdy jedno nie jest twoje.

Gość gość
A ja uważam, że owszem - zajmowac się dzieckiem powinien. Bo naprawdę zimnym człowiekiem będzie osoba która ot tak będzie umiała odciąć kontakt. Bo jednak no pokochał to dziecko więc nie wyobrażam sobie by potrafił je ot tak odstawić. ALE alimenty powinien dawać biologiczny ojciec. I tyle. Zdrada nie powinna uchodzic na sucho.

Gość gość
Ja mam taki przypadek w rodzinie. Facet cały czas utrzymuje kontakt ze swoją niby córka. A córka ma już 30 parę lat. Nawet jej pomógł finansowo, ale dobrowolnie. Na pewno nie płacić alimentów.

gość dziś Nie do sadu tylko do prokuratury sklada sie wniosek o zaprzeczenie ojcostwa a nastepnie prokurator wnioskuje do sadu. Aha do wniosku trzeba dolaczyc wyniki testu dna. W końcu coś mądrego (;

Gość gość
Nie ten który zrobił jest ojcem ale ten ktory wychował! Jesli Was nie stac na dwoje dzieci to weżcie sie oboje do roboty. Chcesz miec dziecko z tym facetem i tylko dlatego chcesz tamo dziecko pozbawić przypuszczam ze i tak niewielkich pieniedzy.Jeszcze raz powtarzam; nie ten co zrobił ale ten który wychował jest ojcem i nie mozna rujnować dziecku życia ,rozumiesz czy nie?! Chciałabys byc na miejscu tego dziecka ?! Na pewno nie.A widzisz ...ja jestem i wiem co to znaczy być bekartem. Przemyśl to.

Gość gość
"Nie ten który zrobił jest ojcem ale ten ktory wychował! Jesli Was nie stac na dwoje dzieci to weżcie sie oboje do roboty. Chcesz miec dziecko z tym facetem i tylko dlatego chcesz tamo dziecko pozbawić przypuszczam ze i tak niewielkich pieniedzy.Jeszcze raz powtarzam; nie ten co zrobił ale ten który wychował jest ojcem i nie mozna rujnować dziecku życia ,rozumiesz czy nie?! Chciałabys byc na miejscu tego dziecka ?! Na pewno nie.A widzisz ...ja jestem i wiem co to znaczy być bekartem. Przemyśl to. " facet to może wychowywać cudzę, ale jakby zamienili kobiecie dziecko w szpitalu to byłaby tragedia...a przecież liczy się, która wychowa a nie ta co urodzi - podwójne standardy.

Gość gość
ja bym się poradziła prawnika… Każdy przypadek jest inny i ciężko by Ci tu ktoś sensownie doradził… Można się skontaktować na maila biuro@poradyprawne-kancelaria.pl z kancelarią Meritum, oni w alimentach się specjalizują. Mnie doradzili profesjonalnie, poza tym są naprawdę sympatyczni, nie ma co czekać. Lepiej zapytać specjalisty.

Gość gość
Nie powinniscie miec dzieci w tym nowym zwiazku, bo facet ma zobowiazania z ktorych nie chce sie wywiazac. Tak to jest z rozwodnikami ze zawsze maja kule u nogi. Dlatego rozwodnikow (rozwodki) nalezy pedzic gdzie pieprz rosnie.

Gość gość
16.50 Posrany dzieciuch z ciebie w dodatku bezmozg.

Witam wszystkich, czy ktoś robił badanie na ojcostwo dla sądu? Wiecie gdzie mogę wykonać testy dna we Wrocławiu? Zależy mi na czasie!