Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygląda Wasz dzień z niemowlakiem

Polecane posty

Gość gość

Takim 9-12 miesiecy. Co z nim ciekawego robicie? Jak się bawicie?

Gość gość
Chętnie bym napisała, ale mój ma 8 miesięcy więc nie mieści się wiekowo w twoich granicach wieku.

Gość gość
Oczywiście możesz napisać :)

Gość gość
Moje ma 11 miesięcy. Gramy np w warcaby. Próbowałam w szachy, ale jeszcze do końca nie łapie wszystkich ruchów. Czasem włączam mu Quizwanie na telefonie i odpowiada na pytania. Najlepiej mu idzie z historii, ale problem ma z pytaniami laboratoryjnymi. Ostatnio pomagał mężowi skręcać meble z Ikei. Polecam. Śruby imbusem wkręca bez problemu, ale na wbijanie gwoździ chyba jeszcze jest za mały. Najbardziej jestem dumna z wydzierganych przez niego szalików z wyrazami babcia i dziadek, które wręczył im niedawno z okazji ich świąt.

Gość gość
Jestem w szoku, że macie czas i chęci żeby pisać tak głupie odpowiedzi

Gość gość
Córka w niedzielę skończy 9 miesięcy. Nasz dzień zaczyna się o 7. Najpierw przewijanie, potem do łazienki. Myjemy zęby. Ja się trochę ogarnę i wracamy do pokoju. Zmiana stroju. Potem śniadanie. Po śniadaniu siadamy podłodze i się bawimy. Różnie, czasem czytamy książki, układamy klocki, teraz akurat młoda ma fazę na chodzenie, bo tydzień temu się nauczyła spacerować dookoła łóżeczka trzymając się szczebli, więc trzyma się czego się da i spaceruje. Potem spacer w wózku, kawa u dziadków, więc tam jakieś pół godziny małą zajmują się dziadkowie. Potem obiad. Po jedzeniu znowu zabawa. Śpiewamy, oglądamy książeczki, materiały o różnych fakturach. Potem zabawa w łóżeczku, tam córka albo znowu spaceruje albo się bawi. Drzemka. Zmywanie naczyń, mała mi towarzyszy, daję jej plastikowe talerze i się bawi, gadam do niej lub śpiewam. Wieczorem kąpiel więc zabawy w wodzie. Po kąpieli znowu chwila zabawy, kolacja, myjemy zęby i spać, choć tradycyjnie w łóżku leży i sobie gada śmieje się bawi się stopami itd. A ogólnie co do zabaw to bardzo lubi ściągać magnesy z lodówki,uwielbia chusteczki higieniczne, wszelkie opakowania. Czasem czytam jej bajki ze starego projektora Ania :) no i od paru dni bawimy się też puzzlami takimi piankowymi. A i jeszcze codziennie ćwiczę, więc ona też ćwiczy i śpiewa po swojemu w tym czasie w łóżeczku.

Gość gość
mama ma 7,5 miesiąca - rano wstaje jje kasze z owocami- teraz jest chora więc inhalacja oklepywanie, potem się bawimy. Potem usypia ok 10 i śpi ze 2-3 h. Budzi się jje obiad potem picie znów się bawimy i tak do ok 15 -16 potem pierś po piersi i często mleko bo mało już jje z piersi i znów śpi ale tak z godzinkę. Potem znów zabawa ok inhalacja 19 kąpiel mleko spanie. Nie jest to rytm stały tak to ostatnio wygląda. Normalnie po tej porannej kaszy jest spacer ale teraz niestety mała choruje. Ze starszą dzień był idealnie zaplanowany z młodszą tak się nie da bo jak nie śi to domaga się non stop uwagi. A jak śpi to starszą się zajmuję.