Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Instynkt macierzynski! Mamy jak u Was?

Polecane posty

Gość gość

Gdy urodzilam pierwsze dziecko wszystko przyszlo z czasem. Caly ten instynkt nie potrafilam tego zrozumiec, wszystkiego po prostu sie nauczylam. Gdy zaszlam w druga ciaze mniej skupialam sie na niej niz na pierwszej jednak po porodzie instynkt odczulam odrazu. Odrazu czulam niesamowita wiez z dzieckiem, poczulam ogromna milosc i potrzebe ogromna potrzebe bycia przy nim. Jak bylo u was? Interesuje mnie po prostu ten temat bo po pierwszej ciazy wogole w to nie wierzylam. Czy mialyscie to cos po pierwszym porodzie? Swoje dzieci kocham, traktuje tak samo ale chodzi o ten odrazu przyplyw tych wszystkich emocji.

Gość gość
Up

Gość gość
Ja odczułam TO od razu. Jak tylko ją zobaczyłam popłynęły łzy i nie chciałam oddać. W szpitalu jak pielęgniarki dotykały to miałam ochotę zagryźć jak zapłakała! Kiedyś nie wierzyłam, że tak można. Odkąd ją zobaczyłam zrobiłabym wszystko dla tego stworka.

Gość gość
Instynkt mają zwierzęta, u kobiety to parę związków chemicznych, wyzwalanych przez mózg.

Gość gość marza
Gdy zobaczylam corke poczulam wielka milosc. Fakt przez pierwsze 3 tygodnie balam sie ja przewijac i kapac ale na szczescie mama i szwagierka bardzo mi pomogly.

Gość gość
Mi instynkt pojawil sie ok 1,5 miesiaca po porodzie. pamietam ze pierwsze chwile z synem nie byly uslane rozami , dopiero jak wszstkio zaczelam ogarniac , rozumiec to pojawiala sie milosc, z kazdym dniem coraz silniesza.

Gość gość
Mam do Was pytanie, czy odczuwacie większą miłość do dziecka niż do męża i czy On ma tak samo?

Gość gość marza
Milosc do meza jest inna niz do dziecka. Kocham oboje tak samo tyle ze inaczej.

Gość gość
Mi sie wydaje ze moze pierwszy syn nauczyl mnie tej milosci ;) Do meza to cos innego, cos zupelnie z innego filmu. Kocham go jako meza.

Gość gość
Pierwsze dziecko. Instynkt nie przyszedł od razu. Pewnie byłam zmęczona porodem. W domu zajmowałam się dzieckiem, robiłam to jak najlepiej potrafiłam i nie zastanawiałam się nad instynktem. Kiedy minęło pierwsze zaskoczenie czułam instynkt macierzyński. Teraz syn ma 10 miesięcy i czuję instynkt w 100%. A na pytanie kogo kocham bardziej? To inny rodzaj miłości do męża a do dziecka. Ale jeżeli już miałabym porównać. To ciut bardziej kocham męża. Jest dla mnie ogromną podporą i nie byłabym tak dobrą matką bez niego.