Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaol

Bardzo nieprzyjemny zapach kupki

Polecane posty

Gość mamaol

Witam, Mój 2,5 miesięczny syn robi kupki o bardzo nieprzyjemnym, kwaśnym zapachu. Zapach jest na tyle silny że przez dłuższy czas unosi się w pokoju w którym był zmieniany pampers. Tak samo trzeba go od razu wyrzucić,nie trzymać w koszu. kolor kupki jest zazwyczaj pomarańczowy,choć kilka razy zdarzyło się że była ona ciemnozielona. Jest karmiony głównie mlekiem modyfikowanym. Pediatra twierdzi że to nic groźnego,żeby z tym nic nie robić. Przepisała dicoflor. Czy któraś mama też miała taki problem? Może to wina mleka?

Gość gość
tym matkom juz na glowe padlo, rodzą dzieci i dziwia sie ,.zekupa niemowlaka pachnie "bardzio nieprzyjemnie". Wooowww

Gość gość
nie znam dziecka, ktore bylo robilo qpyy o przyjemnym zapachu. Ja swoich mam 4 , zadne nie mialoprzyjemniego nzapachu kupy, to wtedy byloby dla mnie dziwne

Gość gość
a jak ma pachniec gowno?????

Gość gość
Ale ja doskonale wiem że kupa ładnie nie pachnie. Tylko że ten zapach jest tak silny i okropny że naprawdę nie da się zmieniać pampersa bez odruchów wymiotnych. To nie jest pierwsze dziecko jakie widzę. I nigdy nie widziałam żeby kupy innych aż tak cuchnęły, bo inaczej się tego nie da nazwać.

Gość gość
Ja karmię piersią i moje dziecko też miało w tym wieku kupy o kwaskowatym zapachu. To normalne, jeśli dziecko je mleko. Nie powiem, że kupa pachniała jak rabatka fiołków w wiosennym ogrodzie, ale nie mogę powiedzieć, że była cuchnąca. Bardziej śmierdząca zrobiła się po wprowadzeniu stałych pokarmów. Znów moja koleżanka ma dziecko w podobnym wieku i karmiąc jeszcze tylko piersią mówiła, że czasami musiała przewijać je z chusteczką na twarzy, bo smród był nie do wytrzymania. Jeśli nie ma innych dolegliwości a dziecko przybiera na wadze, to nie robiłabym z tego problemu. Podawaj mu probiotyk i tyle. Możesz też spróbować zmiany mleka, najlepiej wybierając wspólnie z pediatrą. Może być też tak, że po prostu jesteś człowiekiem bardziej wrażliwym na zapachy niż inni.