Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dawid dawid dawid

Jak wytrzymać bez masturbacji

Polecane posty

Gość Dawid dawid dawid

Mam 22 lata robie to od około 11 lat. Częsciej lub rzadziej ale jednak. Czy są jakieś sposoby żeby się od tego powstrzymać? obniżyć popęd oczywiście w naturlany sposób chcę się od tego uwolnić a mam słabą wolę

Gość gość
Rób to raz na tydzień i luz, tak naprawdę nikt nie jest w stanie bez seksu funkcjonować albo seks albo substytut seksu czy mastrubacja

Gość gość
Rób to najpierw raz na tydzien potem raz na dwa raz na trzy aż wkońcu całkowicie ci się odechce

Gość gość
podaj choć jeden racjonalny powód dla którego chcesz zaprzestać. Jestes uzależniony i robisz to 5 razy dziennie podporządkowując temu rozkład dnia i obowiązków? Bo jeśli nie, to jest to naturalne i nieszkodliwe

Gość Dawid dawid dawid
16 47 Uzależniony do tego stopnia nie jestem, ale zauważyłem lepsze samo poczucie gdy nie robie tego kilka dni. WIĘCEJ tesosteronu jakoś tak lepiej się czuje. Robiłem to raz na 3 dni

Gość Dawid dawid dawid
16 47 masturbacja powoduje spore problemy w życiu seksualnym nie wiesz że członek przywyczaja się do bodźców i potem ciężko jest osiągnąć orgazm ?

Gość gość
zajmij sobie dzień tak by nie mieć za dużo wolnego czasu

Gość gość
ale bzdury :o masturbacja lub jej brak nie wpływa na poziom testosteronu. Natomiast brak rozładowania napięcia powoduje wiele frustracji . Masturbacja jest szkodliwa w dwóch przypadkach; kiedy staje się uzależnieniem o jakim pisałem powyżej, oraz kiedy zastępuje pożycie płciowe z partnerem/partnerką w związku (to bardziej destruktywnie wtedy wpływa na związek jako taki)

Gość
Dawid dawid dawid dziś własne na odwrót- masturbacja jest zdrowa tak samo jak seks i wpływa pozytywnie na hormony.:P akurat zgadzam sie z tym filmikiem. ;) https://youtu.be/V4GpDKN4Xy8?t=53 o ile nie masz z powodów religijnych i jakich dziwnych wyrzutów sumienia -to naturalny odruch.

Gość gość
Ja mam sposób. Umówilam sie do ginekologa po wielu latach przerwy i regularnej czestej(1-3 razy w tygdoniu) masturbacji. 2 tyg przed wizytą nic nie robiłam - nie chciałam zeby poznała. Tez bałam się ze po czymś pozna. W czasie badania niby wszystko ok ale uwaza ze mam przerost łechtaczki - moze to od tego????Bo zwykle nią się bawie. Ale o nic mnie nie pytała. Ogólnie mam porblemy w sprawach ginekologicznych i za miesiac ide do szpitala - wierz mi na pewno ze strachu się tam nie tknę. Więc opamiętaj sie zeby i u Ciebie sprawy nie zaszły tak daleko.