Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dość intymna sprawa

Polecane posty

Gość gość

Dobry wieczór internautki :) Mam mały problem polega on na tym, że : nigdy nie miałam długich paznokci, dopiero teraz niedawno zapuściłam, podczas mycia okolic intymnych, czyli " pochwy" zupełnie o nich zapomniałam i podrapałam ją, jest ona teraz opuchnięta i ropieje :( Znacie może jakiś sposób na zwalczenie tego? Jeżeli tak, to bardzo serdecznie proszę was o pomoc i szczere odpowiedzi. Z góry dziękuję i życzę miłego wieczoru :)

Gość gość
Spróbuj posmarować sudocremem, żeby się nie paprało i nie śpij dzisiaj w majtkach, żeby rana mogła wyschnąć, nie zaklejaj niczym i nie nawilżaj, dopóki się nie zasuszy.

Gość gość
Albo jeszcze lepiej, jakbyś miała clotrimazolum, żeby żadna grzybica się nie rozwinęła i inne 'niespodzianki'

Gość gość
Mam pytanko : a czy po tej maści opuchlizna powinna zejść ?

Gość gośka7878
Mnie to wygląda nie na zwykłe zadrapanie tylko na infekcję. Clotrimazol to dobre rozwiązanie ale nie każdemu pomaga więc jeśli ci nie przyniesie ulgi idź do ginekologa. Możesz również zaopatrzyć się w probiotyk np. dopochwowy lactovaginal który pomaga zwalczać infekcję, bo odbudowuje mikroflorę. Pozdrawiam.

Gość gość
Zakładaj na noc hydrovag, globulki przyśpieszą gojenie śluzówki, dodatkowo zakwaszą sfery intymne co uniemożliwi rozwój bakterii i grzybów. Globulki nie są duże, nie będziesz miała problemów z ich zakładaniem, nie brudzą bielizny i są bez recepty.