Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Albertooo

Świadek

Polecane posty

Gość Albertooo

wujek poprosił mnie żebym został świadkiem na jego ślubie a ja kompletnie nie wiem czy się zgodzić. Dokładnie to chciałbym nim być lecz nie wiem co robi świadek i nie wiem czy dam radę

Świadek na ślubie podpisuje się pod aktem ślubu, a na weselu dba o to, żeby wódki na stole nie brakowało i rozkręca imprezę. Nic strasznego.

Gość gość
Za wódkę odpowiada ojciec weselny albo kelnerzy a nie świadek (no chyba że te dwie opcję z jakichś przyczyn nie wchodzą w grę to wtedy bierze pod swoją pieczę także i wódeczkę :-)) Świadek nie jest także od zabawiania gości bo od tego jest orkiestra. Świadek swoją rolę ma na ślubie.

Gość gość
Zarówno świadek i świadkowa muszą "pilnować" młodych, to znaczy kontrolować sytuacje czy wszystko jest ok, czy się nic nie urwało w garderobie itp. Poza tym powinni większość imprezy spędzać na parkiecie i sprawić by goście chcieli się bawić- powinni dawać dobry przykład. Świadkowie to takie dobrze dusze na weselu i powinny to być osoby godne zaufania. No i oczywiście to świadek organizuje młodemu wieczór kawalerski.:)