Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olimmpia

Problemy wyższych i niższych sfer.

Polecane posty

Pochodzę z bogatej rodziny i nigdy mi na nic nie brakuje. Moi rodzice rozwiedli się więc co okazja na prezenty mam je podwójnie. Chodzę do prywatnej szkoły, i do niedawna nie wiedziałam co się dzieje poza sferami "elit". jeżdżę do mojej prababci pod wawe spotkałam się z moimi przyjaciółkami. Jedna czyli Z chodzi ze mną do szkoły a druga J chodzi do zwykłej wiejskiej rejonówki. J opowiadała nam o narkotykach i alkocholizmie w szkole. I wtedy był to dla mnie pierwszy szok. Gadała nam jak to uzbierała kase i jedzie ze znajomymi do centrum handlowego w Jankach. A ja sama jestem wyciągana przez matke do ch i za prawie każdym razem za wszystko mi płaci. Raz idziemy do Pull&Bear a raz do Stradivariusa. I zawsze za wszystko mi płaci, zresztą tak jest z resztą moich przyjaciółek. Dopiero domysliłam się o problemach J kiedy rozmawiałyśmy o prezentach św. Gdy Z gadała o nowej kamerze i innych prezentach a ja o kosmetyczce od Gucciego perfumach naszyjnikach i bransoletkach, J nagle wyparowałą żebyśmy o tym nie gadały bo ona dostała beznadziejne prezenty. Od tamtego czasu zachowuje się dziwnie, zazdrościła mi że w vans chodze po mokrej trawie bo ona takich butów w życiu nie miała. I nie wiem co teraz robić bo dowiedziałam się że jej rodzice mają problemy finansowe. A ani ja ani Z nie będziemy udawać i mówić jak to mamy źle. Często chodzimy na lody i inne takie i dotych czas ona zapłaciła raz. A my już co najmniej 3. Nie chce jej urazić ale co mam robić bo akurat za te lody płace zawsze z własnego kieszonkowego. Nie to że szkoda mi na nią kasy ale co robić ? Nie możemy jej utrzymywać.

Gość gość
niestety mimo twych usilnych nieudolnych starań największym bajkopisarzem pozostanie nadal H.CH.Andersen. ale ćwicz ... ćwicz ... talent masz

Gość gość
Znowu gimbus. Masakra.