Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaqml

Pytanie dotyczące masturbacji

Polecane posty

Gość zaqml

Witam. Mam 15 lat, jestem chłopakiem. Masturbuję się mniej więcej co 2 dni i zdecydowanie chcę to ograniczyć lub na dobre się oduczyć. Po każdej masturbacji obiecuję sobie, że muszę to ograniczyć, ale za 2 dni znowu mnie przyciśnie i nie mogę tego powstrzymać. Dlatego przychodzę tu, by spytać o jakąś radę dla mnie. Wiem, że będziecie pisać bym znalazł sobie jakieś zajęcie lub coś i to mniej więcej pomaga, ale wystarczy mi jedna sprośna myśl i już nie mogę się powstrzymać , by to zrobić. Choć staram tą myśl wyrzucić z głowy, to jednak mój penis cały czas jest w zwodzie i jak się nie z masturbuję, to nie będzie w spoczynku. Błagam was o pomoc, wiem, że są poważne konsekwencje masturbacji, dlatego chcę to ograniczyć do minimum.

Gość gość
Nie ma powodu żebyś się ograniczał. Ja mam 29 lat i robię to codziennie.

Gość zaqml
A masz żonę/ dziewczynę?

Gość gość
Większość facetów masturbuje się w małżeństwie.

Gość gość
@zaqml tak ma żonę w wieku 15 lat -.-

Gość gość
Zaczyna się Wielki Post. Pójdź do spowiedzi, chęć poprawy już masz, to powinno Ci pomóc. Pomódl się o wytrwałość i silną wolę, a w chwilach pokusy, powiedz w myśli z wiarą jakiś akt strzelisty- zwrot bezpośrednio do Pana Boga własnymi słowami z prośbą o pomoc, byś dał radę przezwyciężyć to. Odwróć myśli od bodźca powodującego pokusę i pomyśl o czymś innym, co lubisz, co jest Twoim hobby, co sprawia Ci przyjemność. Powodzenia!

Gość zaqml
Ale ja nie chcę. Przyszedłem tu z konkretną prośbą, jaką jest rada, by to ograniczyć.

Gość gość
masz tuż nad swoją ostatnią wypowiedzią

Gość zaqml
14:31 - Dziękuję Ci za radę, ale jestem ateistą, więc to odpada.

Gość gość
Ja też masturbuje się codziennie czasem nawet 2 razy dziennie, mam 31 lat i ogromny apetyt na seks, inaczej nie mogę funkcjonować. Tez sobie obiecuje że już ostani raz to robię ale czasami nie mogę wytrzymać jest to silniejsze odemnie.

Gość gość
Ja masturbuję się kilka razy dziennie. Jest jakaś dziewczyna która wydaje dużo pieniędzy na baterie do wibratora. Mogę pomóc oszczędzić pieniądz. Poważnie piszę.

Gość gość
w Twoim wieku wszyscy chłopcy to robią. taka macie potrzebe i niezdrowo bedzie zupelnie zaprzestac masturbacji bo bedzie sfrustrowany. ulżenie sobie co 2-3 dni to normalna sprawa, robi to nawet dorosli faceci w małżenstwie, którym hormony już dawno przestały buzować.

Gość gość
skąd jestes kolego chętny aby pomóc dziewczynie? moj wibrator niedawno sie zepsuł, chyba z przegrzania.

Gość gość
a co w tym zlego ze sie masturbujesz? chyba nie myslisz , że to grzech... kler robi to kilka razy dziennie...

Gość zaqml
14:42 - Jestem ateistą, więc słowo "grzech" u mnie nie istnieje. Bardziej "niemoralna rzecz". I ja właśnie chcę skończyć z masturbacją, by nie mieć z nią problemu w życiu dorosłym, gdy będę miał żonę/dziewczynę. Dlatego proszę tu o jakąś KONKRETNĄ radę.

Gość gość
Koleżanko masturbująca się nie jestem ideałem ale przypominasz trochę kobietę :) Możemy szaleć ale jak jesteś bardzo szkaradna mogę zawieść. Pytam poważnie.

Gość gość
sorry, ale co takiego "niemoralnego" jest w masturbacji? może i uważasz się za ateistę, ale masz umysł spaczony katolicką indoktrynacją, skoro masz poczucie winy po strzepaniu

Gość gość
Jak wyglądasz jak pani inaccessible89 to masz murowane orgazmy co godzine :)

Gość gość
Kto ma takie libido żeby mógł z tego robić prąd i oddawać do elektrowni :D

Gość zaqml
14:51 - Nie wyobrażam sobie, że mając dziewczynę w przyszłości, mógłbym sobie w wolnych chwilach pofapać. Po prostu dla mnie to niemoralne.

Gość gość
Mi ciągle się chce mógł zarobić miliony na kamerce z ładną nimfomanką.

Gość gość
Ja szukam jakiegoś ogiera na kamerki skąd jesteś? Przystojny?

Gość gość
Nie za bardzo przystojny z Krakowa.

Gość gość
Masz lokum na pokazy? Facet nie musi być przystojny bo brzydale wolą brzydali w akcji i patrzą tylko na kobietę.

Gość gość
Mam lokum chyba sobie jaja robisz :)

Gość gość
Spotkajmy się o 19 przed Galerią Krakowską blondynka 170 cm 55 kg 20 lat na czarno będę ubrana. Ok?

Gość gość
Ok to Pa

Gość gość
masturbacja jest rzecza naturalna, w twoim wieku co 2 dni to i tak nic ponad normę. buzują ci hormony, masz nadprodukcje nasienia... musisz cos z tym robic. Lepiej zebys sie sam zadawalal niz np zaczal uprawiac seks w tym wieku:) ponadto masturbacja jest nawet wskazana, to dla twojego zdrowia, zarowjo fizycznego jak i psychicznego. pozbadz sie wyrzutów sumienia bo są bezpodstawne, ograniczajac swoje swobody w ten sposb tylko sie skrzywdzisz. Poczytaj co mowi na temat masturbacji facnowa literatura, pozglebiaj temat, zobacz jak to wyglada z punktu seksuologii. Najgorsze w masturbacji jest to ze wychowuje sie dzieci w przekonaniu ze nie wolno sie "tam" dotykac, ze to nieladnie, niemoralnie i pozniej mlodzi ludzie sami sie wpedzaja w poczucie winy kiedy musza jakos sobie radzic z napieciem seksualnym