Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Czy jako karę dla swojego dziecko stosowaliście lanie?

Polecane posty

Gość gość

Jest wiele tematów na temat czy ktoś dostawał lanie. Nie ma (chyba) jednak tematu o tym czy jako rodzice stosowaliście lanie jako karę dla swoich pociech. Moje dwie córki, które wychowywałam sama (mąż zmarł jak miały 6 i 8 lat) są już dorosłe i zamężne. Przyznam się jednak, że zdarzały się sytuacje, po których córki dostały lanie, gdy słowa do nich nie trafiały. Zawsze jednak dokładnie wiedziały za co dostaną lanie. W młodszym wieku dostawały klapsy ode mnie na kolanie na gołe tyłki. Później już jednak klaps nie był tak skuteczny jak wcześniej. Jak starsza córka poszła do drugiej klasy podstawówki córki za karę dostawały ode mnie pasem, który pozostał po mężu. Nie były to jakieś duże lania, po prostu 2-3 pasy, żeby cały tyłek się zaczerwienił no i zabolał. Wraz z wiekiem jednak liczba pasów była większa w zależności co zmajstrowały. Córki dostawały lanie do końca szkoły podstawowej (8 klas wtedy było), oczywiście nie na goły tyłek, lecz spodnie musiały opuszczać. Później jak poszły do szkoły średniej wystarczyło powiedzieć, że jak się nie uspokoją albo nie wezmą do nauki to sięgnę po pasa do szafy i to wystarczało. Jak było u Was? Wasze dzieci dostawały w tyłek za karę?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować