Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy codziennie jecie mieso na obiad?

Polecane posty

Gość gość

Pytam z ciekawości, bo ja częściej robię obiady bez mięsne, a moja znajoma twierdzi, że bez mięsa to nie obiad... jak to u was wygląda?

Gość gość
Ja rzadko jem mięso ale nie robie z tego żadnej ideologii. Zwyczajnie mięso mi zbytnio nie smakuje:P

Gość gość
3-4 razy w tyg jest mieso pozostałe dni bezmięsne

Gość gość
Ja jem mięso raz w tygodniu i 1-2 razy w tygodniu rybę.

Gość gość
Jak jest mąż to bezmięsnie zawsze bo mąż wege, jak go nie ma to 1-2x w tygodniu jemy z synkiem mięso. Nie wliczam tu ryb, bo ryby lubimy wszyscy i są częściej.

Gość gość
Moi teściowie muszą mieć mięso na obiad. My z mężem jemy częściej potrawy bezmięsne niż mięso.

Gość gość
Mój mąż musi mieć mięso, bo inaczej twierdzi że się nie najada i jest niereformowalny, już mu brzuchol rośnie ;/ sam sobie gotuje, bo ja się zbuntowałam, bo nie będę mu codziennie kotletów smażyć i dzieci tym karmić, ani robić 2 różnych obiadów.

Gość gość
Up

Gość gość
niecodziennie. ale lubie mieso.

Gość gość
spokojnie, po co tak up-ujesz?

Gość gość
Nie codziennie, ale zazwyczaj. Wszyscy lubimy mieso, nie stronimy tez od ryb. Ale pierogi, kluski itd to chyba tylko mi smakuja

Gość gość
Nie codziennie. Czasami robie jarskie zapiekanki, czasami zupy na kości.

Gość gość
gość dziś A oprócz mięsa i klusków nic innego nie jadacie?

Gość gość
Mój mąż też "musi" mieć mięso na obiad.. więc jemy 3-4 razy w tygodniu. Jem bo jem, nie będę się buntować bo ma ciężką pracę i potrzebuje widać.. A że utrzymuje naszą rodzinkę tymczasowo to mu dogadzam :-D tak, tak, teraz możecie jechać mi od kur domowych :-P jestem na wychowawczym. Nasz synek też lubi mięso.

Gość gość
Do miesa jadamy zawsze duzo warzyw roznych i kasze. Ryba tez zawsze z warzywami oczywiscie. No i jadamy duzo zup, ale mysle, ze w tym temacie chodzi omtzw. Drugie danie. A jakie dania jarskie proponujesz? Maz ciezko pracuje i obiadem bez miesa sie nie najada. Danie jarskie to moze miec na kolacje.

Gość gość
5-6 dni mięsne

Gość gość
Nie, bo nie lubię mięsa. 2-3 razy w tyg jemy ryby, a poza tym jemy potrawy bezmięsne.

Gość gość
My lubimy mięso, chociaż nie codziennie jemy. Średnio 4 mięsne obiady, 1 ryba, 1 bezmięsny i 1 w restauracji i już wtedy każdy je co innego - mąż zawsze mięso a ja i dzieci rzadko...

Gość gość
Ja jestem weganka, nie jem więc ani mięsa ani ryb. Maz je przede wszystkim ryby, mięso 2 razy w tygodniu.

Gość gość
Oczywiście, że nie. Jemy sporo różnych strączkowych, ryb, owoców morza... Mięso ze 2-3 razy na tydzień bywa.

Gość gość
Tak, codziennie gotuje jakies miesko, maz pracuje fizycznie i musi porzadnie zjesc.

Gość gość
Nie jemy codziennie mięsa. Są takie dni, ze nawet nie jemy wędliny tylko jakiś nabiał do kanapek. Np dziś tak mamy :) Ale to nie żadna ideologia, po prostu nikt nie miał ochoty na mięso. na śniadanie jajecznica ze szczypiorkiem i bułki z masłem. Obiad kotlety mielone (z cieciorki), kolacja owsianka z owocami :)

Gość gość
oczywiście że nie codziennie ale mąż u mnie tez z mięsożernych... więc czasem marudzi.

Gość gość
codziennie oprócz piątku wtedy jemy rybe. Lubimy mieso i wszyscy jesteśmy szczupli.

Gość gość
Codziennie. À maz je na obiad i kolacje. Jestesmy szczupli,dzieci tez.

Gość gość
Tak,oprócz piątku.Wtedy ryba lub pierogi ruskie.

Gość gość
Tak, codziennie, oprócz piątku bo wtedy zawsze jest ryba. Nie jemy ogromnych porcji, wolimy zjesc mniej ale lepszego gatunkowo mięsa (wołowina, indyk z dobrego źródła). Od mięsa się nie tyje. Nie solimy, nie robimy zasmazek z mąki ani tłustych zageszczanych sosów, jemy dużo warzyw i świeżych przypraw.

Gość gość
my kiedys codziennie jedlismy obiad miesny, wędliny do kanapek itd. teraz mieso jest raz w tyg. praktycznie zero wędlin. nie robie tez pierogow, itp macznych rzeczy, no raz na miesiac nalesniki lub racuchy z bananami. A tak to zupy, zapiekanki, ryba (tez bardzo rzadko), kasze z warzywami robionymi na rozne sposoby itd.

Gość gość
Rzadko, mąz prawie wege, ja czasem zrobię, ale staram sie też nie jeść. Wedlin w ogóle nie kupujemy, bo sama chemia.

Gość gość
Musze codziennie zjesc cos miesnego, no chyba ze mam ryby na obiad.