Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prababcia

JAKĄ KWOTĘ DAĆ WNUCZCE W PODUSZCE NA CHRZCINY?

Polecane posty

Gość Prababcia

Zostałam prababcią.Ile mam dać w poduszkę prawnusi na chrzciny? Teraz czasy zmieniły się i każdy przewyższa się z prezentami i kasą.Nie chciałabym zostać w tyle:D

Gość gość
200 zl

Gość Prababcia
Do gościa godz.15,24 Dawniej mówiło się "dałam dziecku na chrzciny kasę w poduszkę" Tera jak się mówi, bo już nie wiem?

Gość Prababcia
Miało być teraz, nie tera.Przepraszam

Gość gość
Myślałam że uzyskam mądre odpowiedzi, a nie od psychicznych, jak barana godz.15,48

Gość gość
O to nie wiedziałam, że tak się mówiło. Ja ostatnio córce siostry dałam na chrzciny 300zł.

Gość gość
Myślę,że 500 zł jest ok

Gość gość
500 to słabo. Dziadowo. 10.000 to już jest ok. Nie rób z siebie żebraka, jak masz dać 500 to lepiej nic nie dawaj, bo się kompromitujesz.

Gość gość
Widzisz gościu 16:08, jakbyś milczał to ludzie myśleliby, że jesteś mądry, a tak to się ujawniłeś, że jesteś debilem.

Gość gość
daj tyle, na ile Cię stać, ostatnio chrzciliśmy dziecko i od pradziadków (ma ich 4) dostał po 500 zł

Gość gość
prabacia może na najniższą emeryturę, bo pieprzony rząd okrada emerytów dając im pozwyżki 1 zł (teraz tak ma być) a za pieprzenie się po 500 zł i wy chcecie, żeby ona z tej najniższej ok. 800 zl dała 500, jakie wy pieprznięte, że hej, że aż czytać nie można, także prababciu nie stać ciebie to daj 100-200 zl a jak masz to i 500 zł, każdy pieniądz jest pieniądzem, nie patrz na tych młodych, bo to pioruńsko nawet nie zna życia

Gość gość
Mój synek od babci dostał 300 zł i myślę, że to dużo. Babcia dostaje co miesiąc niecałe 900 zł renty.

Gość Prababcia
Szanowny Gościu z godz.17,20 Faktycznie mam bardzo niską emeryturę.Za przepracowane 35 lat otrzymuję 967 zł.W związku z ta sytuacja zmuszona jestem pracować dodatkowo.Pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
Moja dostala 100

Gość gość
A od pradziadka. 300

Gość gość
no tak, bo przecież prababcia to musi być leciwa staruszka, która nie wie jak wygląda świat, co za ciemniactwo u niektórych w głowach panuje

Gość gość
juz nie ubolewajcie tak nad babciami czy prababciami z ta emerytura.Zreszra duza czesc babc jest zwyczajnie aktywna zawodowo! Ciaż nie trwa miesiąc,zeby nie można bylo po jakims groszu odlozyć a chrzciny tez nie są dzien po porodzie! Prababciu,dasz tyle ile uważasz,ale wreszcie to wyjatkowy prezent,bo na tym etapie raz w zyciu,tak?chyba te 300 PLN to OK.

Gość gość
I w dodatku prababcia siedzi na forum macierzyńskim

Gość gość
Prababcia a tak z ciekawości- to ile masz lat?

Gość gość
a co wy zdziwione, że prababcia to już co najmniej 80-90 lat, jakie puste pioruńska, tutaj piszecie, ze chcecie rodzić mając po 17-18 lat a tu prababcia ma być już stara, ja znam prababcię w wieku 60 lat a jak mamy pracować do 67 lat, niby ta młodzież uczona po kilku fakultetach, a tępe to pioruństwo, że hej, nawet 18+18+18 nie umie policzyć.

Gość gość
Myślę, że 200-300 zł będzie w porządku. Pozdrawiam :)

Gość gość
gość dziś -stara gr**** to ta co ciebie urodzila

Gość gość
Nie chcesz zostać stara, radze powiesić się.Jednego skunksa będzie mniej.Co za piozda takie znojdki rodzi?😠