Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żywienie rocznych dzieci

Polecane posty

Gość gość

I moje pytanie. Czy Wasze roczne dzieci jedzą na co dzień kiszoną kapustę, drobno pokrojoną cebulę i rozdrobniony czosnek [oczywiście, nie wszystko na raz]? Czy jedzą od czasu do czasu chleb z odrobiną smalczyku, takiego własnoręcznie wytopionego? Pytam, bo moja mama jest zbulwersowana, że tak karmię swoje 13 miesięczne dziecko. Starsze rodzeństwo szkraba 9 i 11 lat] karmiłam podobnie i nie znam chorób dziecięcych. Wg mojej mamy pajda chleba z masłem, sałatą, drobno struganą białą rzodkwią i dodatkiem czosnku to syf! Może i syf, ale moje roczne dziecko uwielbia takie jedzonko - pewnie wzoruje się na tym co je jego starsze rodzeństwo.

Gość gość
Olej mamae, roczne dziecko może jeść wszystko

Gość gość
Ja akurat nie daje kapusty, cebuli, ani czosnku a tak to je prawie wszystko uwielbia spagetti, ryż z brokułami, ma codziennie dwa dania i zupke zje 250 a obiadku 220, pora jej daje do zupy,a le cebuli jeszcze nie dawałam.

Gość gość
Roczne dziecko może jeść już wszystko. Akurat chleb z masłem i warzywami jest jak najbardziej ok, za to smalec to wielki syf :D sama bym tego nie tknela.

Gość gość
Ja tez dawalam smalec, rzadko bo babcia nie robi zbyt czesto ale jak byl to dzieci jadly. Kapustę kiszona mamy swoja i jemy na potęgę przez caly rok wiec tez jadly, Cebula zależy w czym, specjalnie na jajko nie siekalam ale jak byla w salatce to tez jadly, czosnek tez. Nie sluchaj mamy, akurat Cebula, czosnek i kapusta kiszona to zdrowe rzeczy wiec wiesz ;)