Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym myc wloski niemowlakowi?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 5 miesięcy. Od urodzenia ma bujną czyprynke na głowie. Włoski nie ścierają się tylko rosną i rosną i już prawie sięgają ramion. Czym myjevue włoski niemowlakom żeby nie miały ciemieniuchy?

Gość gość
Bambino - żel do mycia ciała i włosów. Używała też podobnego żelu Babydream oraz Penatena, ale Bambino najbardziej mi odpowiada. Fajna jest też seria Cutishelp Mimi.

Gość gość
I nic po bambino się nie działo? Moje dostało po tym ciemieniuchy

Gość gość
polecam żel 2 w 1 do włosów i ciała Hipp

Gość gość
przez pierwsze 2msc mylam w oliatum,bo miala czerwone placki na glowie od podraznienia,a powniej juz w hipp i w nivea baby.

Gość gość
Head & Shoulders wydaje mi sie najlepszy na lupiez i ciemieniuchy

Gość gość
Ciemieniucha nie jest po mydle czy tam szamponie... To po prostu niedojrzałość skory i jej gruczołów. Ja nie myję jakoś ekstra włosów, myję w tym w czym kąpie, a używam również płynu Babydream lub płynu natłuszczającego z Ziajki.

Gość gość
H&S dla niemowlaka??? "mądry" wybór

Gość gość
Nie, nic się po Bambino nie działo, jest zalecany dla dzieci po 1. miesiącu, moim zdaniem jest naprawdę delikatny, a bardzo na to zwracała uwagę, gdyż mały prawie od początku miał duże problemy że skórą ( było nawet podejrzenie AZS).

Gość gość
Zgadzam się, że ciemieniucha jest od szamponu. Od szamponu może być uczulenie, zaczerwieniona skóra. Mało szamponów uczula niemowlaki. Najlepiej wybrać ten, który ma mniej składników. I jeszcze jedno dziecku warto przycinać włoski. Nie tylko pilnować przycinania grzywki, bo to chyba oczywiste, ale pilnować przycinania w obrębie uszu. Takie wchodzące włoski przeszkadzają i często drażnią dzieci. Dziecko fajnie wygląda w długich włoskach, ale lepiej jest je odpowiednio przycinać.

Gość gość
polecam blog srokao, dziewczyna przeanalizowała składy kosmetyków (w tym własnie szamponów dla dzieci i płynów do kąpieli), warto poczytać, czasem te drogie i markowe mają więcej chemii niż np rosmanowe

Gość gość
Cirmieniucha jest od nieodpowiednich kosmetyków. Mylam córce włoski hippem nic się nie działo skóra czysta zmieniłam na bambino dostała ciemieniechy migiem. Wróciłam do hipp i przeszło więc nie mówcie mi ze to nie jest od złych kosmetyków.

Gość Marion_Silver
myje synka wolejku balneum, to emolient, nadaje sie tez do wlosków, specjalnie szamponu nie kupowalam, bo ani wlosów nie ma jakoś mega duzo, ani nie jest to potrzebne. U nas obeszło się bez ciemieniuchy