Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kilka pytań w sprawie częstych ćwiczeń, zakwasy, kumulowanie tkanki

Polecane posty

Gość gość

Może któraś z mam ma doświadczenie w tej sprawie. Chodzi mi o aktywne ćwiczenia np. 2 h dziennie. Ćwiczenia profesjonalne. Basen, siłownia, aerobik. Na treningu dowiedziałam się, że na początku organizm będzie się bronił prze spalaniem tkanki tłuszczowej przy aktywnym treningu. Czy któraś z mam wie może po jakim okresie to mija? Jak długo występowały u was zakwasy? Jakieś porady w sprawie ćwiczeń?

Gość gość
Zakwasy po każdej zmianie planu treningowego a ćwiczę od 3 lat bez przerwy, wcześniej ciąża itd. Przygotowujesz się do jakiś zawodów, bo nie rozumem po co chcesz ćwiczyć 2h dziennie? Czy kilogramy się będą się trzymały to kwestia diety, przemiany materii, hormonów itd. Porady? Intensywne ćwiczenia to max. 1,5h 3-4 razy w tygodniu, nie szalej bo efekt będzie krótkotrwały lub nie osiągniesz sukcesu wcale.

Gość gość
Polecam Ci zajrzeć na portal www.gmrank.pl, znajdziesz tam porady, diety, wiele ciekawych informacji związanych z ćwiczeniami, a także porównywarkę siłowni w danym mieście. Ja się z tej strony dowiedziałam wielu cennych informacji, które wykorzystuje w swojej diecie i treningach

zakwasy robią się kilka razy na mięśniach które ćwiczysz. Może być tak, że po roku treningów jednego dnia bardzo obciążysz biceps i znó pojawi się zakwas. tego nie przeskoczysz. Co do spalania tkanki tłuszczowej to trening to jedno, a ważna jest odpowiednia dieta. Po zastosowaniu diety niskowęglowodanowej i treningach 3-4 razy na tydzień organizm po 3-4 tyg. powinien nauczyć sie spalać tkankę tłuszczową.

Gość uleczka131a
A myślałyście by przy ćwiczeniach, zwłaszcza tych intensywnych stosować suplementy diety? Ja sporo o nich czytałam i dotarłam tez do strony https://www.znamlek.pl/category-silownia-i-fitness-181.html Są tu podane składy i działanie tych suplementów. Oraz opinie osób które je stosują. Może i wam się przyda ta strona.