Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o ile skierowan na staz z urzedu pracy moge sie ubiegac

Polecane posty

Gość gość

W moim miescie rozpoczely sie staze, chcialabym zglosic sie do pracodawcow, ale najpierw musze dostac skierowanie z urzedu pracy. Czy ktos orientuje sie ile maksymalnie skierowac mozna dostac?

Gość gość
Skierowanie dostajesz jak juz masz zaklepane miejsce u pracodawcy

Gość gość
Chodzi mi o staze, ktore sa na stronie internetowej urzedu pracy. Jesli pojde do urzedu i powiem, ktora oferta stazu mnie interesuje to dostane skierowanie i wtedy ide na rozowe do pracodawcy, ktorey albo mnie przyjmie do pracy albo i nie. O ile takich skierowan do roznych stazodawcow moge prosic w Urzedzie Pracy?

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
Wlasnie na dzisiaj moja siostrzenica dostala wezwanie do up w sprawie stazu. Nic wiecej nie napisali oprocz tego ze po odbyciu stazu pracodawca gwarantuje zatrudnienie. Ona do mni zadzwoni ok. 9.30 wiec moge potem napisac cos wiecej.

Gość gość
ok, super bardzo bym prosila. Ja na razie nie dostalam skierowania na staze organizowane przez urzad, ale chcialabym sama wystapic o takie skierowanie. Takie skierowanie dostaje wiele osob i to dopiero pracodawca decyduje kto zostajnie przyjety.

Gość gość
Czy moge wiedziec jakie siostrzenica ma wyksztalcenie, bo slyszalam, ze chlopaka po technikum inform. wyslali do pracy w stolarni ..

Gość gość
Tez ma srednie.

Gość gość
Czy siostrzenica dostala wezwanie listem poleconym czy dzwonili do niej?

Gość gość
Poleconym w piatek.

Gość gość
ok, dziekuje. Mam nadzieje, ze tez dostane propozycje stazu. Gdy bedzie Pani wiedziala cos wiecej prosze napisac.

Gość gość
czy juz cos wiadomo?

Gość gość
Tak wlasnie niedawno dzwonila i dostala propozycje stazu na poczcie bo kilka lat pracowala na tzw.rozdzielniku. Mowila tez ze bylo duzo osob bez wezwan i tez dostawali propozycje, oczywiscie zarejestrowane osoby. Ja bym zachecala aby udac sie osobiscie bo jesli tak jest wszedzie to zostana potem jakies ochlapy. Powodzenia zycze.

Gość gość
Dziekuje, za odpowiedz. Jutro z samego rana pojde do urzedu.

Gość gość
up

Gość gość
W 1 wizytę możesz wziąć 1 skierowanie. Jak z nim wrócisz dopiero możesz dostać inne o ile na ten pierwszy Cię nie przyjmą. To nieprawda ze musisz być u gadania z pracodawcą. Sama odbyłam taki staz. Dostałam tel z up ze jest staz, zgłosiłam się po skierowanie, zadzwoniłam do pracodawcy w celu umówienia się. Poszłam, przyjęli mnie. 6 mcy trwał. Potem było obiecane zatrudnienie na 3 miesiące. Ale jestem tam jutro równo 2 lata:)