Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obca baba na fb udostępniła zdjęcie mojego dziecka

Polecane posty

Gość gość

I podpisała 'śliczne dziecko'. Nie znam jej. Wysłała mi zaproszenie do znajomych. Przyjęłam żeby wybadać co to za jedna ale nie ma nikogo oprócz mnie w znajomych. W grupach ma wszystko związane z Poznaniem a ja jestem ze śląska. Napisałam do niej dlaczego udostępnia zdjęcie mojej córki ale nie odpisała. Siostra mi mówiła że był taki przypadek. Matka pisała wszystko na temat swojego życia na fb,zamieszczała foty swojej córki,pisała do jakiej szkoły chodzi itd. Potem któregoś dnia córka nie wróciła ze szkoły,została porwana. Okazało się że foty jej córki krążyły po niemieckich stronach że szukają rodziny adopcyjnej dla niej. Sprawca wszystko wiedział o dziecku bo matka ze wsyzstkiego spowiadała się na fb. Ja co prawda jestem ostrożna w tych sprawach i nic nie pisze na fb. Od czasu do czasu wstawie jakieś zdjęcie. Zaniepokoiło mnie to. Czy słusznie mam się obawiać?

Gość gość
tak, powinnaś się obawiać a po za tym jesteś głupia kto zaprasza do znajomych obcą osobę

Gość gość
skąd wiesz że baba może to dziad pedofil w necie można być każdym

Gość gość
wiesz, ze mozesz ja zglosic na policje za naruszenie: Wizerunek osoby chroniony jest przez: 1. Ustawę o prawach autorskich i prawach pokrewnych - Art.81 i 83 2. kodeks cywilny - Art. 23 i 24 (również ochrona dóbr osobistych)

Gość gość
Ona nie wrzuciła zdjęcia mojej córki tylko udostępniła mój post z jej zdjęciem. Więc nie wiem czy to łamanie prawa. Ogólnie to nie mam za wielu znajomych na fb (ok 70) i nie przyjmuje byle kogo. A ją przyjęłam bo myślałam że ma poblokowane zdjęcia i znajomych i dlatego nic nie widze. A chciałam sie dowiedzieć kto udostępnia zdjęcie mojej córki. Ta osoba niedawno założyła fb. Widze że wrzuca foty cytatów i obrazków. I tylko moją córke ma udostępnioną,żadnych innych dzieci czy ludzi. Nie mamy wspólnych grup na fb ani polubień więc nie wiem skąd na mnie trafiła

Gość gość
to nie możesz sobie zablokować profilu dla obcych? i jeszcze przyjmujesz ją do znajomych, dobrze się czujesz?

Gość gość
Oczywiście, że to nie jest łamanie prawa. Po c h u j wrzuciłaś zdjęcie dzieciaka do netu? Moje dziecko ma 8 lat i nie ma żadnego, absolutnie żadnego zdjęcia w internecie! W przyszłości to ono zadecyduje, czy będzie takie fotki wrzucało, czy nie.

Gość gość
Większość mojej rodziny mieszka zagranicą i moja mama chce żebym czasem wrzuciła zdjęcie wnuczki. Nie zna się na obsługiwaniu meila itp. Jedynie przez fb może zobaczyć. Mam poblokowane fb dla obcych więc nie wiem czemu ta baba to widzi

Gość gość
dobra, a teraz wypier/dalaj z tą marną prowokacją 0/10