Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spływający katar u niemowlaka kaszel w nocy help

Polecane posty

Gość gość

moja córka ma 7 miesięcy od dwóch tyg ma katar w tym czasie 3 razy byłam z nią u lekarza bo katar płynie po gardle i powoduje kaszel co najbardziej uciążliwe jest w nocy. mamy inchalacje z nebudu krople euphorbium fenistil w kroplach do tego wyciągamy katarkiem z nosa katar oklepujemy chodzę na spacery z nią wietrzę w sypialni w kółko smaruję maścią majerankową i aromactiv co jeszcze robić bo kaszle znów zamiast spać!!!

Gość gość
ja dla katar dla corki (miala wtedy 5msc) dostalam wode morska na dzien,a na noc nasivin o najmniejszym stezeniu zeby dziecko moglo spokojnie przespac noc. Zakraplalam po 1 kropelce max 3dni. Teraz corka jest juz duzo starsza wiec odciagania kataru nie znosi,zakraplac tez nie daje wiec albo naklejki aromatyczne albo zel rozgrzewajacy do smarowania aromatyczny. Zazwyczaj katar ustepuje do 7dni. U Was troche dlugo to trwa.

Gość gość
nie wychodź z nia na dwór . pisze serio teraz duzo osob choruje . Przetrzymaj ja kilka dni w domu , ubieraj cieplej ., 2 tygodnie to juz jest za dlugo . Mloda musi sie podleczyc zeby nie złapała cos gorszego.

Gość edyta89
czytalam kiedys ze mozna dac syrop z cebuli zamoczony delikatnie pod nosek ja tego nie sotosowalam ale moze :) u nas jak corka ma katar i kaszle ro rano jej daje hederasal 2.5 ml i pomaga a ma 6msc mozna jeszcze wymieszac sol fizjologiczna 9 i 10 ale to na naprawde delikatnie bo ta 10 bardzo mocna jest

Gość edyta89
warto tez podlozyc cos pod materac zeby glowa byla wyzej od reszty ciala

Gość gość
dzięki- mam tą poduszkę tzw klin i jeszcze jedną- głowa jest wyżej a spacer- ja mieszkam na wsi mała nie gorączkuje, lekarz pozwolił

Gość MamaMloda39
Im wiecej odciagasz tym nos sie bardziej broni i produkuje więcej śluzu. Te słowa pamiętam od pediatry i id ta tej pory nie odciągam.psikaj za dnia nawet co 15-20 min marimerem. Jest to woda morska pod cisnieniem i fajnie wyplukuje nos. Jesli bedzie nadmiar w nosie to wykicha tylko patrz jakim rodzajem psikasz bo sa dwa izotoniczne i hipertoniczne. Izotoniczne maja mniejsze stężenie i służą do codziennej pielęgnacji nosa te drugie zaś maja wysokie stężenie około 3% i służą do czyszczenia nosa z zielonego kataru taki który zapycha nos. Na noc podaj syrop prawoslazowy aby oslonic trochę gardło bo jest podraznione. A w ciągu dnia rób duzo inhalacji z soli fizjologicznej nawet i do 5 razy mozesz spokojnie robic. A pod materac daj zrolowany ręcznik a nawet koc aby spala pod sporym skosem. Mniej więcej mozesz zrobic wysokość jak standardowa lezanka w gabinecie lekarskim.

Gość MamaMloda39
Mowi ci to mama 2.5 letniej córki która nie bawi sie drobne przeziębienia tylko choruje z grubej rury typu zapalenie krtani, angina ropna i po raz trzeci zapalenie pluc. W nocnyn kaszlu jest jestem chyba specjalista :D - żartuje oczywiście ;) ale już tyle to przerabialiśmy ze profilaktykę czyszczenia nosa oraz gardła znam na pamięć niczym paciorek przed snem

Gość gość
MamaMloda dzięki za rady odnośnie soli ja mam starszą córkę kaszel w nocy przerabiałam ale wiesz starszej można dać sinecod czy coś a z niemowlakiem to się boję sama cokolwiek mi ostatnio pediatra mówiła że sól nie bardzo bo nadkaża wydzielinę i w uszy idzie:) I bądź tu mądry:)

Gość gość
Mam ten sam problem ze swoją małą. Całe noce nie przespane. Katar spływa, nos zapchany, kaszel i bez przerwy łzy w oczach. Lekarstwa nie pomagają.

Gość medicusDCL
Dzień dobry, Tego typu dolegliwości dolegliwości powinny zostać skonsultowane z lekarzem, szczególnie jeśli trwają już dłuższy okres czasu. Polecamy zarejestrować się na wizytę u specjalisty. Lekarz laryngolog przeprowadzi badania i zaleci odpowiednią metodę leczenia. Zapraszamy do kontaktu z rejestracją telefoniczną wrocławskiej kliniki Medicus DCL, tel. 71 74 96 000.