Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś tak miala, pomóżcie proszę

Polecane posty

Gość gość

Hej. W czwartek miałam dostać okres. Zamiast tego mialam lekkie i trwające może kilka godzin brązowe plamienie, myślałam, ze zaczyna się @. A na drugi dzień juz bylo czysto i do tej pory nie mam okresu. Wiem, powinnam zrobić test, kupiłam nawet ale rano bolalo mnie podbrzusze to bylam pewna, ze dostane wiec poszłam od razu się wysikac. No i do tej pory nic. Test teraz moge zrobić jutro rano, bo trzeba z pierwszego moczu. Czy któraś tak miała i okazało się, ze jest w ciąży? Lekkie brązowe plamienie i po nim 4 dni "czyste" ?

Gość gość
Zrób teraz test a dla potwierdZenia powtórz wynik jutro rano

Gość gość
Jeśli termin spodziewanej miesiączki minął nie trzeba robić z porannego moczu

Gość gość
A słyszałam, ze kobietom może nie wyjść po terminie okresu jak sa w ciąży nawet z porannego moczu, zalezy od ilości hormonu. No ale macie rację, potrzymam trochę mocz, nie bede nic pic i zrobie

Gość gość
Słuchaj ja robiłam jeden test w ciągu dnia i dopiero po godzinie wyszła kreska. Nie mnie taki test uważa sie za Nie ważny. A ta kreska ma właśnie 21 tygodni :)

Gość gość
Poczekam aż mi się siku zachce i zrobie. A miałaś jakies plamienia? Bo to mnie ciekawi. Słyszałam, ze plamka krwi moze być przy implantacji ale brązowa? :o

Gość gość
Nie. Nic zero.

Gość gość
No właśnie, ja niby tak nie mialam a nawet jesli to na drugi dzień okres sie rozkręcił a tu czwarty dzień nic. Temperaturę mam nadal podwyższona do 37. Ciekawa jestem, ale boje się rozczarować :/ to juz 6 podejscie :/

Gość gość
Ja tak miałam. Moje plamienie ma pół roku i właśnie wrzeszczy jak opętane ;)

Gość gość
Super :) a miałaś tez brązowe to plamienie? A powiedz, bolal cie brzuch przy tym? W ogóle na poczatk ciąży jeszcze przed testem? Bo mnie czasem zakluje jak na @ :(

Gość gość
Zrób test. Ja zrobiłam po południu i od razu wyszły dwie ciemne kreski

Gość gość
Ja tak mialam, jestem w 7 msc.

Gość gość
I jak autorko??

Gość gość
Dwie kreski !!!!!! :D. Autorka

Gość gość
Gratulacje!!!

Gość gość
Dzieki :) w szoku jestem.... Boje się, ze to fałszywy alarm. A te brązowe plamienie to nic poważnego? Kiedy iść do lekarza?

Gość gość
Gratulacje! Czeka cie koszmarna ciaza, koszmarny porod, koszmarny polog. A pozniej jak tylko dziecko bedzie ok - cudowne macierzynstwo, przeplatane chorobami malenstwa siegajacymi 41 st.goraczki. Ogolnie jest ok tylko trza to wszystko przezyc po kolei:)))

Gość gość
Ja bylam w 10 tc. Ale wiem, ze wszystkie lataja jak na sraczke, co potwierdzila moja ginekolog, sumujac ze to bez sensu oczywiscie. Brazoe plamienie, norma..

Gość gość
Gratulacje! Ja też miałam takie plamienie i wszystko było w porządku. Teraz moje szczęście ma tyqdzień :) nie martw się q

Gość gość
Do ginekologa w 6/7 tc. Jak pójdziesz wcześniej to pewnie i tak odeśle Cie z kwitkiem i zaprosi póxniej. Teraz tylko łykaj kwas foliowy :)

Gość gość
Macie racje, zapisze sie na następny tydzień to będzie chyba 6. Bo jeszcze sie zastanawiam do kogo iść. Nie chce pytać znajomych, którzy maja dzieci do kogo chodzily, bo nie chce na razie o tym rozpowiadać dopóki się nie potwierdzi. A jaki kwas foliowy? Obojętnie jakiej firmy? Kurczę ja też sie zachowuje jak przy sraczce :D ale dlugo się staraliśmy, ja miałam nieregularne cykle i juz bylam umowiona na badania szczegółowe a tu proszę :) tyle o tym marzyłam:) oby wszystko bylo dobrze

Gość gość
Jak zaczelam sie starać to bralam symnatal pro baby a potem odpuściłam bo nie wierzyłam, ze sie uda. Brala je któraś z was?

Gość gość
A myślicie, ze jest sens zapisywać się do lekarza, który nie ma usg w gabinecie? Znam jednego dobrego, to znaczy chodzilam do niego od dawna, wiec wiem czego sie po nim spodziewać. Innych nie znam, nie wiem jakby u nich bylo. Tylko, ze ten moj lekarz nie ma u siebie usg i raz wyslal mnie na to badanie do kolegi i jechałam przez cale miasto dosyć długo

Gość gość
Nie ma sensu. Ale uspokoj sie, dziecko nie zajac nie ucieknie. Lepiej isc pozniej, teraz nic nie zobaczysz, jakas plamke i tyle. Po co ci to jak juz wiesz, ze jestes w ciazy? Ja bylam po raz pierwszy w 11 tc.

Gość gość
Nie wiem jakoś denerwuje się, ze to jednak nie ciąża, może test się mylił czy cos. Mąż wczoraj powiedzial, ze zacznie się cieszyć jak juz potwierdzę u lekarza.... Niepokoja mnie tez chwilowe straszne ciągnięcia i klucia w jajnikach to normalne? Wiem, jestem panikara, ale to pierwsza ciąża i nie mam kompletnie pojecia jak to ma wszystko być

Gość gość
I dziękuję za pomoc wszystkim :) mam wiele koleżanek które albo sa w ciąży albo po porodzie, ale nie chce na razie nikomu mówić, póki nie będzie pewne, to nie zapytam ich o lekarza. Jestem przewrażliwiona, bo kuzynka kilka miesięcy temu byla w ciąży i juz na początku jakos poroniła, ale zdążyła wczesniej się wszystkim pochwalić. Ja wszystkim chce powiedziec juz po usg

Gość gość
Obojętnie jakiej firmy kwas foliowy, ale zażywaj go, bo jest bardzo ważny dla dziecka. Do gin udaj sie do 10tc, aby móc później uzyskać becikowe.