Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zrobić pastę rybna?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym dla dzieciaczks 2letniego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bierzesz pastę colgate ewentualnie blenda-med i rybę. Mieszasz i to wszystko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ryba bez ości, jajko, cebulka lub szczypiorek, można troszkę natki, wszystko drobniutko posiekać, zgnieść, trochę śmietany, soli i pieprzu, ja dodaje jeszcze majonez ale to ja a tu wszystkie eko mamy zrobią pewnie na wodzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja jak wyżej ale dodaje czasami groszek zielony lub drobno pokrojony ogórek kiszony i dodaje oliwe z oliwek zamiast śmietany/majonezu, jak kto lubi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale ta ryba to wędzona?może być makrela?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jajko ugotowane?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja bym nie dała malutkiemu dziecku wędzonej ryby.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moze byc makrela czy co tam chcesz-tuńczyk w puszczę tez dobry, Dodaje do tego paprykę, ogorek kiszony, szczypiorek, majonez z oliwa, sol i pieprz. Czasem jajko ugotowane i starte na tarce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robie paste z tunczyka. Tunczyk w kawalku w sosie wlasnym,ogorek konserwowy,2 jaka gotowane,cebula,groszek,kukurydza,majonez i jak mam to dodaje koperek. Pycha. Moja 2 letnia corka uwielbia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja zgniatam widelcem, tuńczyk z puszki, twaróg tłusty, trochę pieprzu, soli i starta na papkę cebulka. Nasza ulubiona :) Z makrelą też jest bardzo dobra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś ja robię tak jak ten przepis. Jak mam zieloną pietruszkę to posypuje. pychotka <3

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tuńczyk to ryba drapieżna, bardzo duża, która przez całe życie kumuluje w swoim organizmie metale ciężkie z innych zjedzonych rybek. Ani kobiety w ciąży czy karmiące nie powinny go jeść, ani dzieci. Wędzone ryby mają znów w sobie związki rakotwórcze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oj, właściwie do wszystkiego się można czepić (chociaż ja akurat makrelę mam świeżą, tzn mrożoną i piekę). Najzdrowiej w sumie sardynki albo szprotki, cokolwiek małego co można zmielić z ościami- źródło wapnia. Ale tu są dawane pomysły, a rybę każda mama może sobie wybrać według uznania. W łososiach z hodowli też nie wiadomo co siedzi a jakoś dzieci masowo je jedzą w słoiczkach...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamaprzedszkolaka
z wędzonej jest pyszna, ale równie dobra, a na pewno bezpieczniejsza jest z gototwanej: tzn. gotuję płat mrożonego dorsza w warzywach rosołowych, z lisciem laurowym, ziele ang. itp. do miękkości. potem moze nawet potem poleżeć w tej zalewie przez noc. Dodaję cebulkę, jogurt nat. i trochę majonezu do smaku, natkę pietruszki i ja mielę blenderem. Nie daję got. jaja. Naprawdę rewelacja. Wg tej samej zasady mozna zrobić z gotowanego mieska wyłowionego z rosołu, albo z samych warzyw (brokuł, marchew, pietruszka)+got. jajko. Nawet moja wybredna córcia lubi.polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×