Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie piersi po karmieniu?

Polecane posty

Gość gość

Jak długo karmiłyście i w jakim 'stanie' są wasze piersi? Proszę o szczere odpowiedzi, jesteście tu anonimowe :)

Gość gość
1,5 miesiąca karmiłam. W stanie sa strasznym. Tylko do poprawienia operacyjnie ale nigdy nie będzie mnie stać. Sa obleśne :( wiszące puste wielkie wory. Żałuję ze karmiłam. Juz nigdy nie zaloze bikini ani obcisłej bluzki (uwielbiałam przed ciążą). A i jestem młoda mam 20 lat

Gość gość
Serio? Ja nie jestem w ciąży ale się staramy. Czytam o różnych rzeczach związanych z ciąża, dbaniem o dziecko i podobno powinno karmić się dziecko minimum 1,5 roku własnym pokarmem bo to niby najlepsze dla dziecka... Trochę mnie to przeraża...

Gość gość
Nie wyobrażam sobie 1,5 roku karmić. Przeciez to 1,5 roku 24h z dzieckiem. A po takim karmieniu to cycki murzynki :/

Gość gość
Karmilam 2 lata i szczerze myslalam,ze beda okropne ale az tak zle nie jest. Co prawda troche wisza,mam kilka blizn ale staralam sie nie dopuscic po porodzie by za bardzo sie nie napelnily mlekiem. Z drugiej strony az tak duzo w ciazy piersi mi nie urosly wiec moze dlatego. Kolezanki karmily krocej,ale z miseczek b w ciazy zrobily im sie ogromne donice. Jeszcze inna kolezanka wogole piersia nie karmila po porodzie,a ma piersi podobne do moich-troche wisza,troche leza ale tragedii wielkiej nie ma.

Gość gość
Co na to wsi partnerzy? wiem że pewnie po porodzie dziecko jest dla was najważniejsze ale ja póki co patrzę na to jeszcze z innej perspektywy. Chciałabym się po porodzie i po karmieniu podobać mężowi i sobie oczywiście też. Wiem że to tylko powłoka fizyczna no ale... Lubię być atrakcyjna dla męża :P

Gość gość
Mężowi się nie podobam. Za to gole baby w Internecie bardzo...

Gość gość
Jeśli chodzi o odciaganie mleka i później karmienie dziecka z butelki to pomaga to jakoś uratować piersi? :P czy bez różnicy?

Gość gość
Bez różnicy. Odciągałam a o tak piersi brzydkie i wiszą.

Gość gość
To znowu ja od 2 letniego karmienia piersia. Czy sie mezowi podobam? Hm,chyba tak.Staram sie dbac o siebie,choc ciaza zostawila po sobie kilka zmian...ale nie oszukujmy sie,oboje wiedzielismy,ze ciala modelki juz nie bedzie.

Gość gośćaaa
a ja przed pierwszą ciążą miałam rozmiar c, po ciąży urosły mi do E potem po pół roku spadły do B. Jak się tak zmiejszyły to przez pewien czas wisiały ale z czasem wyglądały co raz lepiej. W drugiej ciązy już tak nie urosły dużo i zaraz po ciązy miałam rozmiar C a potem B. Miałam ładne piersi jak było w nich mleko:) A dziecko je wyssałoto były puste:) Karmiłam jedno i drugie przez dwa lata czyli łącznie cztery. Piersi dochodzą do siebie po dwóch latach od zakończenia karmienia, dodatkowo powinno się je hartować i nawilżać, masować i na prawdę potrafią dojść do siebie. Dzisiaj mam rozmiar D, bo trochę przytyłam i dużo poszło w piersi, nie są puste są ładne okrągłe i pełne:) także dziewczyny pracujcie trochę nad piersiami, smarujcie, masujcie i hartujcie zimna woda:) Dodatkowo ćwiczcie mięśnie piersiowe to na prawdę działa i znacznie poprawi wygląd piersi skór się ściągnie a mięśnie podtrzymają:) Mam zamiar teraz schudnąć i wiem ze spadnie z piersi ale też wiem że po czasie skóra się ściągnie i wróci do siebie:) I żeby nie było, na prawdę miałam puste wory z rozstępami a dzisiaj mam ładne pełne piersi, rozstępy zostały ale nie są aż tak widoczne.

Gość gość
Dziecko albo ładny biust,wybór należy do ciebie.Koleżankom wszystkim zdezelowały się biusty po ciąży,to nie zależy jak długo karmisz,możesz nawet wcale,a i tak naleśniki się zrobią.Biust bez pomocy chirurga plastycznego nigdy nie będzie wyglądał tak jak przed ciążą.Taki nasz babski los.Spójrz na przykład na sukę,widać czy rodziła po jej sutkach,kocica tak samo ma,samica zawsze ucierpi,trudno:-(

Gość gość
Ja miałam małe piersi przed ciążą, w ciąży zwiększyły się o 2 rozmiary, potem jak laktacja się ustabilizowała pozostał jeden rozmiar więcej niż przed ciążą. Dwa lata później na zakończenie karmienia miałam smętne maleńkie ledwie wypukłe piersi;(. Kilka lat później udało mi się osiągnąć normalną wagę, piersi się wypełniły, ujędrniły. W życiu nie marzyłam, że będę miała takie ładne piersi, które dla większości ludzi pewnie nadal są zbyt małe. Dla mnie są cudowne. Zaraz ktoś napisze, że takie rzeczy to tylko na kafe:).

Gość gość
Ja jeszcze nie mam dzieci...dlatego chciałam zapytać czy zanim zajdę w ciąze można jakoś zadbać o piersi by właśnie po karmieniu nie były flakami? specjalne kremy itp...

Gość gość
Zawsze warto dbać,ja wierzę,że dziewczyny po ciąży mają fajne biusty,tylko jeszcze takiego nie widziałam,wszystkie moje koleżanki ucierpiały,ja też trochę,skóra jest gorsza i z rozstępami,ale nie są bardzo widoczne.Ćwiczę regularnie,odżywiam skórę dzięki odpowiednim kosmetykom.Nie martwcie się ,ja nieraz sobie myślę ile jest kobiet walczących z rakiem piersi,taki zwisik drobny to nie problem akurat:-D

Gość gość
17:03 przede wszystkim dobrze dobrany stanik. Piersi z wiekiem jak i podczas ciazy sie zmieniaja wiec nieustannie tzreba dbac o dobry rozmiar biustonosza. Po drugie masaz,nawilzenie. Nie musza to byc mega drogie kremy. A po trzecie bez roznicy czy karmimy piersia czy odciagamy pokarm,podajemy mm-zawsze piersi zmienia swoj ksztalt.Jak pisalam w ciazy rozmiar biustu ulega zmianie wiec jednak warto troche nad nim popracowac by nie zostala sama skora.

Gość gość
Czyli jednak warto zadbać o piersi zamnim zajdzie się w ciąże. W ciązy już hormony szaleją a same kremy nie wystarczą. Warto ujedrniac i dbać jeszcze przed dzidzusiem

Gość Dk98
Będziesz dbała to nie będziesz miała ' obleśnych ' :) Kup sobie fajną bieliznę lub bikini i będzie git . www.ekubas.pl