Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na ostrym zakręcie

stypendium socjalne dla dziecka ucznia

Polecane posty

Gość na ostrym zakręcie

wie ktos jak to się załatwia? znalazłam sie w cieżiej sytuacji,jakie potrzeba dokumenty? czy musze miec gdzies meldunek czy umowe najmu? w świetle prawa ja i dziecko jestesmy bezdomni. Nie mam możliwości podpisania umowy najmu bo z pustym miejscem meldunkowym w DO nikt nie chce wynajać legalnie. Bardzo mi ten brak meldunku komplikuje życie. Narazie wystarałam sie o zasiłem rodzinny i alimenty z FA ( oba wypłaca mops) ,wczoraj ktos mi powiedział że powinnam starac sie o stypendium socjalne dla córki ( gimnazjum) ,może mi ktos podpowiedziec? chodzi mi głównie o to czy brak meldunku nie będzie przeszkoda. dziękuje

Gość gość
Moze idz do pracy leniu?

Gość gość
a skąd wiesz że autorka nie pracuje? stygmatyzacja na tym forum osiągnęła szczyt szczytów. Poza tym ja bym sie bał zatrudnić babkę bez meldunku ,gdzie bym jej szukał gdyby mi utarg z kasy zawinęła? Sądze że i w tej kwestii autorka ma kłopot.

Gość na ostrym zakręcie
16.03- chyba byłeś jednym z moich potencjalnych szefów....jest dokładnie tak jak piszesz ,zwłaszcza że mam długi staz w bankowości i ta praca odpada na wstępię ,w sklepie tez problem..óż w sumie rozumiem was pracodawców,nie mam żalu. Proszę o odniesienie się do mojego pytania

Gość gość
Stypendium socjalne idzie przez szkołe.Idz do pedagog i pogadaj.Załapiesz sie raczej juz od wrzesnia.Spytaj sie teraz w szkole o druki na losowe stypendium( zasiłek) szkolny( szkola potwiwrdzi i wysle do odpowiedniego organu). Ja korzystałam z tego po smierci meza. Zbieraj juz faktury